0
K pokladně

Smažená rýže

Smažená rýže

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 stroužky Česnek
3 g Chilli paprička
5 g Zázvor
2 ks Cibulka lahůdková
1 ks Mrkev
350 g Rýže dlouhozrnná
1 lžíce Kimchi
20 g Koriandr
1 ks Cibule žlutá
1 lžíce Tamari sójová omáčka
5 ml Ústřicová omáčka
1 lžíce Olej sezamový
1 lžíce Rybí omáčka
4 g Cukr třtinový tmavý
2 ks Vejce
3 g Sůl
3 g Pepř mletý

Postup přípravy

1. Rýži předvaříme

Česnek, chilli, zázvor, bílou část z jarní cibulky a mrkev nakrájíme na drobno. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce sezamového oleje a poté vše orestujeme do zlatova. Poté přidáme 350 g vařené rýže, kimchi, promícháme a vše spolu ještě 5 minut restujeme.

2. Usmažíme vaječnou omeletu

Na zvláštní pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Vejce rozklepneme do hrnečku, osolíme, opepříme a na pánvi uděláme omeletu. Nakrájíme na menší kousky a přidáme k rýži.

3. Smícháme omáčky s cukrem

Sójovou omáčku, lžíci mirinu, ústřičnou omáčku, sezamový olej, rybí omáčku a cukr smícháme a dobře promícháme, aby se rozpustil třtinový cukr. Přidáme dvě - tři lžíce omáčky na rýži a dobře promícháme.

4. Smažená rýže jako z Malajsie

Hotovou rýži dozdobíme čerstvě nasekaným koriandrem, zelenou částí jarní cibule a smaženou cibulkou. Servírujeme spolu s omáčkou.

Nakupte potřebné ingredience

Česnek (3 stroužky)

Chilli paprička (3 g)

Zázvor (5 g)

Cibulka lahůdková (2 ks)

Mrkev (1 ks)

Rýže dlouhozrnná (350 g)

Kimchi (1 lžíce)

Koriandr (20 g)

Cibule žlutá (1 ks)

Tamari sójová omáčka (1 lžíce)

Ústřicová omáčka (5 ml)

Olej sezamový (1 lžíce)

Rybí omáčka (1 lžíce)

Cukr třtinový tmavý (4 g)

Vejce (2 ks)

Sůl (3 g)

Pepř mletý (3 g)