0
K pokladně

Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 g Mletý mák
280 g Polohrubá mouka
230 g Třtinový cukr
2 ks Vejce
1 lžíce Prášek do pečiva
100 ml Olej
200 g Švestky
1 lžíce Moučkový cukr

Postup přípravy

1.

Postup je velmi jednoduchý, budete potřebovat šlehač nebo robot. Velmi důležitý je první krok, kdy budeme společně šlehat vejce a třtinový cukr do velmi husté pěny asi 10 minut. Po této době, tenkým pramínkem přilévejte olej, stále šlehejte.

2.

Nyní do směsi krátce zašlehejte mletý mák a mléko. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva. Do těsta teď sypké suroviny jemně zamíchejte.

3.

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Pekáč (cca 35 x 25 cm) vyložte pečícím papírem a vlijte do něho těsto, to poklaďte čtvrtky vypeckovaných švestek. Makovec dejte péct na cca 25 minut. Podávejte posypaný moučkovým cukrem.

Nakupte potřebné ingredience

Mletý mák (150 g)

Polohrubá mouka (280 g)

Třtinový cukr (230 g)

Vejce (2 ks)

Prášek do pečiva (1 lžíce)

Olej (100 ml)

Švestky (200 g)

Moučkový cukr (1 lžíce)