0
K pokladně

Rybí polévka s treskou

Rybí polévka s treskou

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Treska tmavá filet (cca 220g)
1 stroužek Česnek (cca 70g)
1 ks Mrkev (cca 200g)
1 balení Petržel (cca 300g)
1 lžíce Zázvor (nastrouhaný)
1 ks Cibulka lahůdková svazek
2 lžíce Sójová omáčka
1 ks Citrón (cca 180g)
1 lžíce Máslo
1 lžička Sůl
0.5 lžička Pepř mletý
1 špetka Chilli mleté

Postup přípravy

1. Krájíme a strouháme

Kořenovou zeleninu nakrájíme škrabkou na brambory na tenké plátky, česnek nasekáme, zázvor nahrubo nastrouháme, jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Rybí filet rozdělíme na kousky.

2. Polévku vaříme

Kořenovou zeleninu s česnekem a zázvorem na másle osmahneme. Když zelenina lehce ztmavne, zalijeme ji vodou, přidáme sójovou omáčku, osolíme, opepříme, můžeme dochutit chilli vločkami. Do polévky přidáme rybu, vaříme na mírném stupni 7 minut.

3. A šup na talíř

Servírujeme s jarní cibulkou a plátkem citronu.

Nakupte potřebné ingredience

Treska tmavá filet (cca 220g) (300 g)

Česnek (cca 70g) (1 stroužek)

Mrkev (cca 200g) (1 ks)

Petržel (cca 300g) (1balení)

Zázvor (nastrouhaný) (1 lžíce)

Cibulka lahůdková svazek (1 ks)

Sójová omáčka (2 lžíce)

Citrón (cca 180g) (1 ks)

Máslo (1 lžíce)

Sůl (1lžička)

Pepř mletý (0.5lžička)

Chilli mleté (1špetka)