Zelené gaspacho

Zelené gaspacho

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Rajčata Cherry žlutá 250g
1 ks Okurka hadovka (cca 330g)
1 ks Jablko Granny Smith (cca 190g)
1 stroužky Česnek (cca 70g)
1 ks Cibule šalotka 250g
2 větvičky Bazalka květináč "13 cm”
2 větvičky Tymián květináč "13 cm”
3 lžíce Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej 500ml
1 ks Citrón (cca 180g)
1 ks Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg
1 ks Kotányi Pepř černý mletý 20g

Postup přípravy

1. Krájíme

Rajčata omyjeme, okurku, jablko, česnek a šalotku zbavíme slupky. Jablko zbavíme jádřince a všechny ingredience nakrájíme na menší kusy a přendáme do stolního mixéru.

2. Ochutíme

Do mixéru přidáme bazalku, tymián a olivový olej. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Mixujeme dohladka.

3. Na závěr chladíme

Polévku přendáme do nádoby s uzávěrem a dáme chladit do lednice.

Nakupte potřebné ingredience

Rajčata Cherry žlutá 250g (500 g)

Okurka hadovka (cca 330g) (1 ks)

Jablko Granny Smith (cca 190g) (1 ks)

Česnek (cca 70g) (1 stroužky)

Cibule šalotka 250g (1 ks)

Bazalka květináč "13 cm” (2větvičky)

Tymián květináč "13 cm” (2větvičky)

Kaiser Franz Josef Exclusive Extra panenský olivový olej 500ml (3 lžíce)

Citrón (cca 180g) (1 ks)

Solsanka Jedlá sůl s jodem 1kg (1 ks)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (1 ks)