0
K pokladně

Zastřené vejce se špenátem

Zastřené vejce se špenátem

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Vejce
70 ml Ocet
250 g Listový špenát
1 ks Šalotka
2 větvičky Tymián
1 ks Citron
1 lžíce Olivový olej
3 lžíce Piniové ořechy

Postup přípravy

1.

Do většího hrnce dejte 1 litr vody, 70 ml octa, sůl a dejte vařit.

2.

Do misky si vyklepněte vajíčko, a jakmile se na dně hrnce začnou tvořit bublinky, vytvořte pomocí vařečky vír a vajíčko do něj opatrně vložte. Voda by neměla vřít, ale jen lehce probublávat. Vajíčko vařte cca 4 minuty a pak za pomocí děrované vařečky vyjměte.

3.

Na pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte nadrobno nasekanou cibuli, česnek a nechte zpěnit. Tymián zbavte dřevnatého stonku a přidejte spolu s dobře omytým špenátem na pánev. Špenát nechte jen zavadnout. Dochuťte citrónovou šťávou, solí a pepřem.

4.

Na talíři vytvořte hnízdo ze špenátu, na které posadíte zastřené vejce. Nakonec zasypejte restovanými piniovými oříšky.

Nakupte potřebné ingredience

Vejce (1 ks)

Ocet (70 ml)

Listový špenát (250 g)

Šalotka (1 ks)

Tymián (2větvičky)

Citron (1 ks)

Olivový olej (1 lžíce)

Piniové ořechy (3 lžíce)