Velikonoční tvarohový beránek s citronem

Velikonoční tvarohový beránek s citronem

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

250 g Hladká špaldová mouka
1 balení Prášek do pečiva
180 g Třtinový cukr
4 ks Vejce
250 g Měkký tvaroh
200 g Změklé máslo + na vymazání formy
1 ks Kůra a šťáva z jednoho citronu
1 ks Semínka z jednoho vanilkového lusku
1 balení Hrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy

1. Provedeme přípravu

Troubu předehřejte na 170 °C. Formu na beránka vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

2. V míse zamícháme suroviny

Do mísy prosejte mouku a promíchejte s práškem do pečiva. Cukr vyšlehejte s vejci do pěny. Pak postupně po lžících zapracujte tvaroh, a nakonec stejným způsobem i změklé máslo. Nakonec vmíchejte kůru, šťávu z citronu a semínka z vanilkového lusku.

3. Přidáme mouku a prášek do pečiva

Do tvarohové směsi vmíchejte mouku s práškem do pečiva.Těsto rozprostřete do připravené formy a dejte péct do předehřáté trouby.

4. Když má beránek zlatavou barvu, je hotový

Beránek by měl mít před vyjmutím zlatavou barvu. Jestli je hotový můžete překontrolovat pomocí špejle. Po jejím zapíchnutí do těsta by měla vyjít čistá. Hotového beránka vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.

5. Tip

Všechny ingredience vyndejte cca 2 hodiny před přípravou těsta, aby měly pokojovou teplotu.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká špaldová mouka (250 g)

Prášek do pečiva (1balení)

Třtinový cukr (180 g)

Vejce (4 ks)

Měkký tvaroh (250 g)

Změklé máslo + na vymazání formy (200 g)

Kůra a šťáva z jednoho citronu (1 ks)

Semínka z jednoho vanilkového lusku (1 ks)

Hrubá mouka na vysypání formy (1balení)