Do dvou hodin
1 porce
Troubu předehřejte na 170 °C. Formu na beránka vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
Do mísy prosejte mouku a promíchejte s práškem do pečiva. Cukr vyšlehejte s vejci do pěny. Pak postupně po lžících zapracujte tvaroh, a nakonec stejným způsobem i změklé máslo. Nakonec vmíchejte kůru, šťávu z citronu a semínka z vanilkového lusku.
Do tvarohové směsi vmíchejte mouku s práškem do pečiva.Těsto rozprostřete do připravené formy a dejte péct do předehřáté trouby.
Beránek by měl mít před vyjmutím zlatavou barvu. Jestli je hotový můžete překontrolovat pomocí špejle. Po jejím zapíchnutí do těsta by měla vyjít čistá. Hotového beránka vyklopte na mřížku a nechte vychladnout.
Všechny ingredience vyndejte cca 2 hodiny před přípravou těsta, aby měly pokojovou teplotu.