0
K pokladně

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

120 g Máslo
300 g Polohrubá mouka
4 ks Vejce
1 x Vanilkový cukr
1 balení Prášek na pečení
200 g Cukr krupice
2 lžíce Rum
1 ks Forma na beránka
200 ml Mléko
1 lžička Citrón
20 g Hrubá mouka na vymazání

Postup přípravy

1. Příprava první části těsta

Máslo, žloutky a cukr utřete metličkou nebo v robotu do světlé hebké pěny. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Postupně přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s pečícím práškem. 

2. Ušlehejte sníh

V další čisté a suché míse vyšleháme bílky ve sníh. Musí být krásně nadýchaný a pevný, ale dejte pozor ať ho nepřešleháte.

3. Těsto je připravené na pečení

První směs zakápněte šťávou z citrónu a nakonec pomalu vmíchejte sníh z bílků. Formu na beránka vymažte alespoň 20 g másla a vysypte troškou hrubé mouky. Opatrně do ní nalijte těsto a nechte péct v troubě předehřáté na 180 stupňů. Beránek se většinou peče asi 45 minut, ale průběžně těsto kontrolujte, aby se nespálilo.

4. Můžeme servírovat

Jakmile je hotovo, opatrně beránka vyklopte z mísy a nechte vychladnout. Pak ho zlehka posypejte moučkovým cukrem a dokončete zdobení – třeba krásnou mašličkou na krk. Veselé Velikonoce! :)

Nakupte potřebné ingredience

Máslo (120 g)

Polohrubá mouka (300 g)

Vejce (4 ks)

Vanilkový cukr (1x)

Prášek na pečení (1balení)

Cukr krupice (200 g)

Rum (2 lžíce)

Forma na beránka (1 ks)

Mléko (200 ml)

Citrón (1lžička)

Hrubá mouka na vymazání (20 g)