Do dvou hodin
1 porce
Máslo, žloutky a cukr utřete metličkou nebo v robotu do světlé hebké pěny. Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Postupně přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s pečícím práškem.
V další čisté a suché míse vyšleháme bílky ve sníh. Musí být krásně nadýchaný a pevný, ale dejte pozor ať ho nepřešleháte.
První směs zakápněte šťávou z citrónu a nakonec pomalu vmíchejte sníh z bílků. Formu na beránka vymažte alespoň 20 g másla a vysypte troškou hrubé mouky. Opatrně do ní nalijte těsto a nechte péct v troubě předehřáté na 180 stupňů. Beránek se většinou peče asi 45 minut, ale průběžně těsto kontrolujte, aby se nespálilo.
Jakmile je hotovo, opatrně beránka vyklopte z mísy a nechte vychladnout. Pak ho zlehka posypejte moučkovým cukrem a dokončete zdobení – třeba krásnou mašličkou na krk. Veselé Velikonoce! :)