Principy ochrany soukromí na Košík.cz

Košík.cz přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty. Kliknutím na tlačítko „Rozumím“ nebo jakýkoli odkaz mimo tuto lištu souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech. Personalizaci a cílenou reklamu si můžete kdykoli vypnout v Nastavení soukromí.

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1.

Připravte si dvě misky. Do té první smíchejte máslo, cukr, vanilkový cukr, 2 celá vajíčka a 5 oddělených žloutků. Vše krásně vyšlehejte. Ve druhé misce si ušlehejte sníh z 5 oddělených bílků.

2.

Přilijte sníh do první misky, přidejte mouku, prášek na pečení, rum a vše důkladně zpracujte. Měli byste dostat hladké, pěnovité těsto, které pozvolna odkapává z vařečky. Pokud vám směs přijde moc hustá, přidejte kapku mléka.

3.

Formu na beránka si namažte alespoň 20 g másla a posypejte moukou. Opatrně do ní vložte těsto a nechte péct v troubě předehřáté na 180 stupňů. Beránek se většinou peče asi 45 minut, ale průběžně těsto kontrolujte, aby se nespálilo.

4.

Jakmile je hotovo, opatrně beránka vyklopte z mísy a nechte vychladnout. Pak ho zlehka posypejte moučkovým cukrem a dokončete zdobení – třeba krásnou mašličkou na krk. Veselé Velikonoce! :)

Ingredience

70 g Máslo
ks
320 g Hrubá mouka
7 ks Vejce
3 g Vanilkový cukr
ks
4 g Prášek na pečení
ks
200 g Moučkový cukr
ks
2 lžíce Rum
ks
1 ks Forma na beránka

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo