0
K pokladně

Vdolky s povidly

Vdolky s povidly

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Polohrubá mouka
250 ml Mléko
60 g Máslo
0.5 ks Droždí
1 ks Vejce
2 lžíce Rum
1 lžíce Cukr krupice
1 ks Vanilkový cukr
0.5 g Sůl
15 ml Slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy

1. Vytvoříme kvásek

Smíchejte droždí s cukrem, lžící mouky a polovinou vlažného mléka. Nechte cca 20 minut na teplém místě, aby se vytvořil kvásek.

2. Smícháme

Ve velké míse smíchejte prosetou mouku s vejcem, zbytkem mléka, rumem, rozpuštěným máslem a špetkou soli.

3. Vypracujeme těsto

Ke směsi přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto, které necháte zhruba 50 minut kynout.

4. Vykrojíme kolečka

Z těsta vyválejte cca 2 cm silný plát a pomocí sklenice vykrajujte kolečka. Přikryjte je utěrkou a nechte dalších 20 minut kynout.

5. Smažíme

Do každého z koleček poté udělejte důlek a nechte smažit v hrnci s rozpáleným olejem z obou stran.

6. Odsajeme tuk

Vdolky vyndejte na ubrousky pro odsátí tuku.

7. Dozdobíme

Vychladlé vdolky potřete povidly, dozdobte zakysanou smetanou a nastrouhaným tvrdým tvarohem.

Nakupte potřebné ingredience

Polohrubá mouka (500 g)

Mléko (250 ml)

Máslo (60 g)

Droždí (0.5 ks)

Vejce (1 ks)

Rum (2 lžíce)

Cukr krupice (1 lžíce)

Vanilkový cukr (1 ks)

Sůl (0.5 g)

Slunečnicový olej na smažení (15 ml)