Do dvou hodin
1 porce
Smíchejte droždí s cukrem, lžící mouky a polovinou vlažného mléka. Nechte cca 20 minut na teplém místě, aby se vytvořil kvásek.
Ve velké míse smíchejte prosetou mouku s vejcem, zbytkem mléka, rumem, rozpuštěným máslem a špetkou soli.
Ke směsi přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto, které necháte zhruba 50 minut kynout.
Z těsta vyválejte cca 2 cm silný plát a pomocí sklenice vykrajujte kolečka. Přikryjte je utěrkou a nechte dalších 20 minut kynout.
Do každého z koleček poté udělejte důlek a nechte smažit v hrnci s rozpáleným olejem z obou stran.
Vdolky vyndejte na ubrousky pro odsátí tuku.
Vychladlé vdolky potřete povidly, dozdobte zakysanou smetanou a nastrouhaným tvrdým tvarohem.