Do dvou hodin
1 porce
Mouku zaděláme společně s vejci a špetkou soli v pružné těsto, je-li příliš tuhé, přidme lžíci studené vody. Těsto necháme asi 30 minut odpočívat.
Mezitím si na kostičky nakrájíme uzený bůček nebo slaninu a najemno cibuli. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
Z těsta na noky uválíme “hada” a toho pak nasekáme na malé kousky - noky. Ve větším hrnci je pak vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Pak je pomocí síta vyndáme.
Ve velké pánvi orestujeme slaninu, když začne pouštět tuk, přidáme nasekanou cibuli a společně smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Pak přidáme uvařené noky, brambory a kmín. Vše restujeme dozaltova.
Uhlířinu servírujeme s nakládanými okurkami.