Uhlířina

Uhlířina

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Začneme těstem

Mouku zaděláme společně s vejci a špetkou soli v pružné těsto, je-li příliš tuhé, přidme lžíci studené vody. Těsto necháme asi 30 minut odpočívat.

2. Brambory uvaříme ve slupce

Mezitím si na kostičky nakrájíme uzený bůček nebo slaninu a najemno cibuli. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

3. Tvarujeme noky

Z těsta na noky uválíme “hada” a toho pak nasekáme na malé kousky - noky. Ve větším hrnci je pak vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Pak je pomocí síta vyndáme.

4. Vše orestujeme

Ve velké pánvi orestujeme slaninu, když začne pouštět tuk, přidáme nasekanou cibuli a společně smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Pak přidáme uvařené noky, brambory a kmín. Vše restujeme dozaltova.

5. Dobrou chuť!

Uhlířinu servírujeme s nakládanými okurkami.

Ingredience

2 ks Schubert Vejce velikost M, 10ks - klecová
350 g Česká produkce - Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g)

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo