Uhlířina

Uhlířina

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 g Babiččina Volba Mouka hladká pšeničná 1kg
2 ks Schubert Vejce velikost M, 10ks - klecová
5 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
350 g Česká produkce - Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g)
100 g Le & Co Shaved Anglická slanina 200g
4 g Kotányi Kmín celý 28g
1 ks Česká produkce - Cibule žlutá volná (cca 300g)

Postup přípravy

1. Začneme těstem

Mouku zaděláme společně s vejci a špetkou soli v pružné těsto, je-li příliš tuhé, přidme lžíci studené vody. Těsto necháme asi 30 minut odpočívat.

2. Brambory uvaříme ve slupce

Mezitím si na kostičky nakrájíme uzený bůček nebo slaninu a najemno cibuli. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

3. Tvarujeme noky

Z těsta na noky uválíme “hada” a toho pak nasekáme na malé kousky - noky. Ve větším hrnci je pak vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Pak je pomocí síta vyndáme.

4. Vše orestujeme

Ve velké pánvi orestujeme slaninu, když začne pouštět tuk, přidáme nasekanou cibuli a společně smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Pak přidáme uvařené noky, brambory a kmín. Vše restujeme dozaltova.

5. Dobrou chuť!

Uhlířinu servírujeme s nakládanými okurkami.

Nakupte potřebné ingredience

Babiččina Volba Mouka hladká pšeničná 1kg (150 g)

Schubert Vejce velikost M, 10ks - klecová (2 ks)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (5 g)

Česká produkce - Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g) (350 g)

Le & Co Shaved Anglická slanina 200g (100 g)

Kotányi Kmín celý 28g (4 g)

Česká produkce - Cibule žlutá volná (cca 300g) (1 ks)