Do hodinky
1 porce
Žloutek oddělíme od bílků. K bílkům přidáme špetku soli a našleháme tuhý sníh. Citron omyjeme pod proudem horké vody a kůru jemně ostrouháme.
Do velké mísy dáme tvaroh, přidáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek a nastrouhanou kůru. Mícháme dokud nezískáme krásně hladký krém. Do tvarohového těsta přilijeme rum a metličkami šleháme, dokud hmota není úplně hladká, bez hrudek tvarohu.
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do tvarohového těsta opatrně vmícháme asi 2/3 sněhu, nakonec přidáme i zbylý sníh. Těsto nalijeme do připravené dortové formy a povrch pečlivě uhladíme.
Pečeme asi 60 minut na 180°C. Hotový koláč, poznáme podle toho, že povrch má zlatavou barvu, a zapíchneme špejli do středu zůstane po vytažení bez kousku těsta.