Tvarožník

Tvarožník

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

6 ks Vejce
1 špetka Sůl
1 ks Citron
1 kg Tvaroh
250 g Cukr krupice
50 g Vanilkový cukr
2 balení Vanilkový puding
2 lžíce Rum
30 g Máslo
1 hrst strouhanka

Postup přípravy

1. Příprava surovin

Žloutek oddělíme od bílků. K bílkům přidáme špetku soli a našleháme tuhý sníh. Citron omyjeme pod proudem horké vody a kůru jemně ostrouháme. 

2. Smícháme ingredience

Do velké mísy dáme tvaroh, přidáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek a nastrouhanou kůru. Mícháme dokud nezískáme krásně hladký krém. Do tvarohového těsta přilijeme rum a metličkami šleháme, dokud hmota není úplně hladká, bez hrudek tvarohu.

3. Vyplníme formu

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do tvarohového těsta opatrně vmícháme asi 2/3 sněhu, nakonec přidáme i zbylý sníh. Těsto nalijeme do připravené dortové formy a povrch pečlivě uhladíme.

4. Pečeme

Pečeme asi 60 minut na 180°C. Hotový koláč, poznáme podle toho, že povrch má zlatavou barvu, a zapíchneme špejli do středu zůstane po vytažení bez kousku těsta.

Nakupte potřebné ingredience

Vejce (6 ks)

Sůl (1špetka)

Citron (1 ks)

Tvaroh (1 kg)

Cukr krupice (250 g)

Vanilkový cukr (50 g)

Vanilkový puding (2balení)

Rum (2 lžíce)

Máslo (30 g)

strouhanka (1hrst)