Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

73 g Madeta Jihočeské máslo (82%) 250g
2 ks Arnoštova vajíčka, velikost M, 10ks - podestýlková
50 g TTD Krupice cukr bílý 1 kg
100 g Mlynářova mouka pšeničná polohrubá 1kg
125 g Tatra Tvaroh polotučný (18%) 250g
12 g Dr. Oetker Originál Kypřicí prášek do pečiva 12g
10 lžíce Olma Via Natur Bio Čerstvé mléko (3,5%) 1l
5 g Zátkova Mouka hrubá 1kg

Postup přípravy

1. Čas na velikonoční formu

Nejprve si vymažeme formu máslem, vysypeme hrubou moukou a předehřejeme si troubu na 180 stupňů.

2. Rozpustíme máslo

Nyní utřeme rozpuštěné máslo s cukrem, tvarohem, poté si oddělíme žloutky od bílků, žloutky přidáme ke směsi másla a vše pořádně promícháme. Dále přidáme mouku, kypřící prášek do pečiva a 10 lžic mléka. Vše pořádně promícháme, měli bychom mít řidší hladké těsto. Nakonec vyšleháme z bílků sníh a opatrně ho přidáme k těstu. Takto nadýchané těsto nalijeme do formy, hezky uhladíme a vložíme do trouby.

3. Pečeme dozlatova

Beránka pečeme zhruba 50 minut nebo dokud nezezlátne. Nyní vyndáme z trouby a necháme ještě 10 minut ve formě odpočívat a poté ho vyklopíme na rovný povrch a postavíme.

4. TIP!

Pokud se beránek nechce vyklopit, zkuste na formu přiložit studený hadr.

Nakupte potřebné ingredience

Madeta Jihočeské máslo (82%) 250g (73 g)

Arnoštova vajíčka, velikost M, 10ks - podestýlková (2 ks)

TTD Krupice cukr bílý 1 kg (50 g)

Mlynářova mouka pšeničná polohrubá 1kg (100 g)

Tatra Tvaroh polotučný (18%) 250g (125 g)

Dr. Oetker Originál Kypřicí prášek do pečiva 12g (12 g)

Olma Via Natur Bio Čerstvé mléko (3,5%) 1l (10 lžíce)

Zátkova Mouka hrubá 1kg (5 g)