Do půl hodinky
1 porce
V misce prošlehejte tvaroh, vejce, mléko, tuzemák a mletou vanilku.
Ve vetší misce promíchejte mouku s kypřicím práškem, přilijte tvarohovou směs a důkladně promíchejte.
V hrnci rozehřejte vysokou vrstvu oleje, aby mohly kobližky v tuku plavat. Do rozpáleného oleje – horkého ideálně 160 – 170 °C – pomocí lžic z těsta vykrajujte oblé tvary. Ze lžíce pomocí druhé stáhněte těsto do oleje a z obou stran opékejte dozlatova.
Po usmažení vyndejte na mřížku vystlanou papírovou utěrkou, aby odsála přebytečný tuk.
Pusťte se do vykrajování dalších kobližek a pak se vraťte k těm, které chladnou na mřížce – ještě teplé je obalte v moučkovém cukru a odložte na talíř. Takto postupujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
Kobližky ihned podávejte. Moučkový cukr má tendenci na kobližkách vlhnout, až se zcela rozpustí.