Těstoviny Pomodoro

Těstoviny Pomodoro

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Těstoviny Tagliatelle
100 g Olivy
1 ks Cibule
200 g Pasírovaná rajčata
30 ml Olivový olej
1 lžička Sůl
400 g Loupaná rajčata
3 stroužky Česnek
100 g Sýr Grana Padano
1 svazek Bazalka

Postup přípravy

1. Příprava surovin

Oloupejte cibuli a 2 stroužky česneku a nakrájejte je nadrobno. V širší pánvi zpěňte na olivovém oleji nakrájenou cibuli a česnek a nechte je zesklovatět.

2. Omáčka

Do pánve přidejte rajčata a omáčku z pasírovaných rajčat. Omáčku nechte na mírném plameni asi 10 minut probublávat.

3. Připravte si těstoviny

Do většího hrnce dejte ohřát vodu. Jakmile bude vřít, tak přidejte sůl a kapku olivového oleje a nakonec vsypte těstoviny. Vařte po dobu 6-7 minut. Jakmile budou hotové, tak slijte vodu a vsypte je do omáčky.

4. Servírování

Nakonec přidejte nasekanou bazalku, prolisovaný stroužek česneku a nakrájené olivy. Zamíchejte a hodně posypte parmezánem. Ihned servírujte.

Nakupte potřebné ingredience

Těstoviny Tagliatelle (200 g)

Olivy (100 g)

Cibule (1 ks)

Pasírovaná rajčata (200 g)

Olivový olej (30 ml)

Sůl (1lžička)

Loupaná rajčata (400 g)

Česnek (3 stroužky)

Sýr Grana Padano (100 g)

Bazalka (1svazek)