Telecí plátky saltimbocca

Telecí plátky saltimbocca

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

300 g Telecí kýta
60 g Prosciutto
6 větvičky Šalvěj
2 lžíce Máslo
50 ml Suché bílé víno
300 g Mražený hrášek

Postup přípravy

1. Připravíme maso

Maso nakrájejte na tenké plátky o tloušťce půl centimetru a jemně je rozklepejte. Každý kousek lehce osolte a položte na něj plátek prosciutta a jeden až dva lístky šalvěje. Ty připevněte pomocí párátka.

2. Smažíme

Na pánvi rozehřejte jednu lžíci másla a zprudka na osmahněte plátky masa. Položte je do pánve tak, aby se nejdříve opékala strana se šunkou a šalvějí. Maso bude potřebovat opékat 2 minuty z každé strany.

3. Přidáme víno

Až bude maso opečené z obou stran, podlijte ho bílým vínem a nechte odpařit alkohol. Pak maso odstavte a odstraňte z něj párátka.

4. Hurá na přílohu

Jako přílohu připravte hrášek s prosciuttem Hrášek nechte asi minuty blanšírovat ve vařící osolené vodě. Pak ho sceďte a nechte všechnu přebytečnou vodu odkapat. Na pánvi nechte zahřát lžíci másla a přidejte dva plátky prosciutta nakrájené na kostky. Chvíli restujte a přidejte hrášek. Dochuťte solí a podávejte s plátky masa.

Nakupte potřebné ingredience

Telecí kýta (300 g)

Prosciutto (60 g)

Šalvěj (6větvičky)

Máslo (2 lžíce)

Suché bílé víno (50 ml)

Mražený hrášek (300 g)