Do půl hodinky
1 porce
Maso nakrájejte na tenké plátky o tloušťce půl centimetru a jemně je rozklepejte. Každý kousek lehce osolte a položte na něj plátek prosciutta a jeden až dva lístky šalvěje. Ty připevněte pomocí párátka.
Na pánvi rozehřejte jednu lžíci másla a zprudka na osmahněte plátky masa. Položte je do pánve tak, aby se nejdříve opékala strana se šunkou a šalvějí. Maso bude potřebovat opékat 2 minuty z každé strany.
Až bude maso opečené z obou stran, podlijte ho bílým vínem a nechte odpařit alkohol. Pak maso odstavte a odstraňte z něj párátka.
Jako přílohu připravte hrášek s prosciuttem Hrášek nechte asi minuty blanšírovat ve vařící osolené vodě. Pak ho sceďte a nechte všechnu přebytečnou vodu odkapat. Na pánvi nechte zahřát lžíci másla a přidejte dva plátky prosciutta nakrájené na kostky. Chvíli restujte a přidejte hrášek. Dochuťte solí a podávejte s plátky masa.