Tatarák z lososa

Tatarák z lososa

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 ks Losos
1 ks Cibule
1 ks Kopr
1 ks Olivový olej
1 ks Cherry rajčata
1 ks Limetka
1 ks Pepř
0.1 plátky Světlý chléb
1 ks Salát polníček

Postup přípravy

1. Ořezy na tatarák

Maso na tatarák jemně seškrábeme buďto z celé ryby nebo z filetů. Použijeme k tomu buď lžíci nebo tupou stranu nože. Chcete-li se podívat, jak to dělají profesionálové, jejich návod najdete na našem Rybím speciálu. Ořez nakrájíme tak najemno, jak to jen zvládneme.

2. Co dáme do tataráku?

Velmi najemno nakrájíme červenou cibuli, nasekáme kopr a vše dáme do misky se špetkou pepře a soli. Směs promícháme, zalijeme olivovým olejem a čerstvě vymačkanou limetkovou šťávou. Mícháme, dokud se nám hmota krásně nespojí. Pokud máme možnost, podáváme ji ve formičce, aby na talíři držela tvar.

3. Krutónek k zakousnutí

Mezitím si odřízneme krajíc chleba a pokapeme ho olivovým olejem. Najemno si nasekáme tymián a rozmarýn, chleba s nimi posypeme a dáme do trouby, dokud se nepropeče.

4. Smícháme salát

Do misky vložíme cherry rajčátka, salát polníček, zakápneme olivovým olejem a ochutíme solí a pepřem. S výsledným salátem ozdobíme talíř a pokud máme chuť, zakápneme ho balzamikovým octem. Podáváme s opečeným krutónkem.

5. Kuchaři v akci

Pokud chcete na vlastní oči vidět, jak tento pokrm připravují profesionálové z pražské restaurace Alforno, podívejte se na náš Rybí speciál. Najdete tam hned několik videí o rybí gastronomii, které jsme pro vás připravili s tamními kuchaři.

Nakupte potřebné ingredience

Losos (1 ks)

Cibule (1 ks)

Kopr (1 ks)

Olivový olej (1 ks)

Cherry rajčata (1 ks)

Limetka (1 ks)

Pepř (1 ks)

Světlý chléb (0.1plátky)

Salát polníček (1 ks)