Do hodinky
1 porce
Maso na tatarák jemně seškrábeme buďto z celé ryby nebo z filetů. Použijeme k tomu buď lžíci nebo tupou stranu nože. Chcete-li se podívat, jak to dělají profesionálové, jejich návod najdete na našem Rybím speciálu. Ořez nakrájíme tak najemno, jak to jen zvládneme.
Velmi najemno nakrájíme červenou cibuli, nasekáme kopr a vše dáme do misky se špetkou pepře a soli. Směs promícháme, zalijeme olivovým olejem a čerstvě vymačkanou limetkovou šťávou. Mícháme, dokud se nám hmota krásně nespojí. Pokud máme možnost, podáváme ji ve formičce, aby na talíři držela tvar.
Mezitím si odřízneme krajíc chleba a pokapeme ho olivovým olejem. Najemno si nasekáme tymián a rozmarýn, chleba s nimi posypeme a dáme do trouby, dokud se nepropeče.
Do misky vložíme cherry rajčátka, salát polníček, zakápneme olivovým olejem a ochutíme solí a pepřem. S výsledným salátem ozdobíme talíř a pokud máme chuť, zakápneme ho balzamikovým octem. Podáváme s opečeným krutónkem.
Pokud chcete na vlastní oči vidět, jak tento pokrm připravují profesionálové z pražské restaurace Alforno, podívejte se na náš Rybí speciál. Najdete tam hned několik videí o rybí gastronomii, které jsme pro vás připravili s tamními kuchaři.