Švédské vánoční perníčky

Švédské vánoční perníčky

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

65 g Medokomerc Med luční 250g
120 g TTD Krupice cukr bílý 1kg
7 g Kotányi Zázvor mletý 22g
7 g J.C. Horn Skořice mletá 20g
4 g Kotányi Hřebíček celý 18g
5 g Kávoviny Holandské kakao 100g
120 g Madeta Jihočeské máslo 82% 250g
100 ml Milkin Čerstvá smetana ke šlehání 33%, 250ml
500 g Český mlynář Mouka pšeničná hladká 1 kg
3 g Dr. Oetker Originál Kypřicí prášek do pečiva 12g

Postup přípravy

1. Vánoční těsto

Med s cukrem, namletým hřebíčkem, kořením a máslem dobře promícháme, přidáme smetanu a dobře zašleháme. Postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva, vypracujeme těsto. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme ho odležet alespoň tři hodiny.

2. Perníčky s předstihem

Těsto vyválíme, vykrájíme a upečeme na 180°C asi 8 – 10 minut. Vychladlé perníčky necháme odležet v suchu a chladu alespoň dva týdny.

Nakupte potřebné ingredience

Medokomerc Med luční 250g (65 g)

TTD Krupice cukr bílý 1kg (120 g)

Kotányi Zázvor mletý 22g (7 g)

J.C. Horn Skořice mletá 20g (7 g)

Kotányi Hřebíček celý 18g (4 g)

Kávoviny Holandské kakao 100g (5 g)

Madeta Jihočeské máslo 82% 250g (120 g)

Milkin Čerstvá smetana ke šlehání 33%, 250ml (100 ml)

Český mlynář Mouka pšeničná hladká 1 kg (500 g)

Dr. Oetker Originál Kypřicí prášek do pečiva 12g (3 g)