Svařák z bílého vína s hruškou

Svařák z bílého vína s hruškou

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 ml Bílé víno
100 ml Voda
5 ks Hřebíček
2 ks Badyán
2 ks Skořice
1 ks Vanilka lusk
1 ks Hruška
4 lžička Med se skořicí
4 ks Nové koření

Postup přípravy

1. Svařte víno s kořením

Dejte do hrnce všechny ingredience a pomalu je zahřejte na plotně. Dejte si pozor, ať víno nepřivedete k varu.

2. Servírujte horké

Stáhněte z plotny a nechte ještě 15 minut odstát zakryté pokličkou, aby se uvolnilo aroma koření. Podávejte teplé, případně ohřejte. 

Nakupte potřebné ingredience

Bílé víno (400 ml)

Voda (100 ml)

Hřebíček (5 ks)

Badyán (2 ks)

Skořice (2 ks)

Vanilka lusk (1 ks)

Hruška (1 ks)

Med se skořicí (4lžička)

Nové koření (4 ks)