Štrůdl z pivního těsta

Štrůdl z pivního těsta

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

155 g Hladká mouka (těsto)
70 g Máslo (těsto)
1 lžíce Krupicový cukr (těsto)
60 g Světlé pivo (těsto)
4 ks Jablko (náplň)
1 lžíce Moučkový cukr (náplň)
1 lžička Skořice (nápň)
50 g Pomleté vlašské ořechy (náplň)
30 g Rozinky (náplň)
1 ks Vajíčko (na potření)

Postup přípravy

1. Krok

Troubu předehřejeme na 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem.

2. Krok

V míse smícháme mouku, 2 lžíce cukru a špetku soli. Přidáme studené pokrájené máslo a vytvoříme drobenku, nakonec přidáme pivo a pracujeme kompaktní těsto, to poté dáme na chvilku odpočinout do lednice.

3. Krok

Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme lžičku skořice, rozinky, pomleté vlašské ořechy a 1 lžíci cukru.

4. Krok

Na pomoučněném povrchu těsto rozválíme do obdélníku a uprostřed poklademe jablečnou směsí. Kratší stranu těsta přehneme směrem dovnitř, aby nám náplň nevypadla. Delší strany přeložíme přes náplň, uhladíme a přesuneme na plech.

5. Krok

Nakonec pomažeme rozšlehaným vajíčkem, můžeme také posypat plátky mandlí. Pečeme v předehřáté troubě 25-30 minut nebo do té doby, než je těsto zlatavé. Podáváme pocukrované.

Nakupte potřebné ingredience

Hladká mouka (těsto) (155 g)

Máslo (těsto) (70 g)

Krupicový cukr (těsto) (1 lžíce)

Světlé pivo (těsto) (60 g)

Jablko (náplň) (4 ks)

Moučkový cukr (náplň) (1 lžíce)

Skořice (nápň) (1lžička)

Pomleté vlašské ořechy (náplň) (50 g)

Rozinky (náplň) (30 g)

Vajíčko (na potření) (1 ks)