Strouhaný tvarohový koláč

Strouhaný tvarohový koláč

Délka přípravy

Časově náročný

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

200 g Máslo
3 g Cukr krupice
4 ks Vejce
0.35 g Polohrubá mouka
25 g Kakao
0 lžíce Mléko
2 ks Měkký tvaroh
200 g Cukr moučka
1 ks Vanilkový cukr
5 g Sůl

Postup přípravy

1. Bílky a žloutky

Nejprve si vezměte 4 vejce a oddělte bílky od žloutků.

2. Těsto

Ve větší míse ruční metlou utřete máslo pokojové teploty s krupicovým cukrem, přidejte 3 žloutky (1 budete potřebovat do tvarohové náplně). Směs znovu zamíchejte ruční metlou. Nyní do mísy přidejte mléko pokojové teploty, polohrubou mouku a kakao. Pomocí robotu z hnětacím hákem nebo nástavcem na třená těsta zpracujte kompaktní těsto (pokud nemáte robot, těsto zpracujte ručně). Pokud je třeba, přidejte lžíci mléka. Těsto nyní zabalte do potravinové folie a dejte asi na 60 minut do lednice ztuhnout.

3. Trouba a sníh

Po hodině předehřejte troubu na 180 stupňů. Připravte si větší pekáč a vyložte ho pečícím papírem. Bílky vyšlehejte mixérem se špetkou soli v tuhý sníh.

4. Tvarohová směs

V jiné větší míse smíchejte dva tvarohy, vanilkový cukr, moučkový cukr a zbylý žloutek. Nyní do této směsi postupně (asi na 3x) opatrně zamíchejte vyšlehaný bílek (spíš než mícháním, ho do směsi zapracujte takovým obracením, aby se neztratily vzduchové bublinky ze sněhu).

5. Strouhání a pečení

Vychladlé těsto rozpulte, polovinu těsta nastrouhejte rovnoměrně hrubým struhadlem na dno pekáče. Na tuto vrstvu nalijte tvarohovou směs. Navrch nastrouhejte druhou polovinu kakaového těsta. Koláč dejte ihned péct do vyhřáté trouby asi na 30 - 40 minut.

6. Můžeme mlsat!

Hotový koláč nechte vychladnout a pak ho krájejte a podávejte.

Nakupte potřebné ingredience

Máslo (200 g)

Cukr krupice (3 g)

Vejce (4 ks)

Polohrubá mouka (0.35 g)

Kakao (25 g)

Mléko (0 lžíce)

Měkký tvaroh (2 ks)

Cukr moučka (200 g)

Vanilkový cukr (1 ks)

Sůl (5 g)