0
K pokladně

Špenátoví šneci

Špenátoví šneci

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

275 g Brick Čerstvé listové těsto 275g
400 g Dione Listový špenát řezaný 400g
2 stroužky Česnek (cca 80g)
12 g Madeta Jihočeské máslo 82% 250g
70 g Madeta Niva sýr s modrou plísní 110g
1 ks Meggle Smetana na vaření 10% 180ml

Postup přípravy

1. Povařený špenát balíme

Připravíme si špenát - podusíme v pánvi, podléváme ho smetanou, dobře osolíme, opepříme, ochutíme česnekem a plátkem másla. Těsto si rozválíme na obdélník, navrstvíme na něj vychladlý špenát, posypeme strouhaným sýrem. Zatočíme do rolády a nakrájíme na centimetrová kolečka.

2. Čtvrt hodinky pečeme

Poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.

Nakupte potřebné ingredience

Brick Čerstvé listové těsto 275g (275 g)

Dione Listový špenát řezaný 400g (400 g)

Česnek (cca 80g) (2 stroužky)

Madeta Jihočeské máslo 82% 250g (12 g)

Madeta Niva sýr s modrou plísní 110g (70 g)

Meggle Smetana na vaření 10% 180ml (1 ks)