Zdravá špenátová polévka

Zdravá špenátová polévka

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g Mražený špenát
1 ks Cibule šalotka
1 ks Jarní cibulka
800 ml Zelelninový vývar
2 lžička Majoránka
1 stroužek Česnek
80 ml Sójová smetana
1 lžíce Olivový olej
1 lžička Sůl a pepř

Postup přípravy

1. Příprava surovin

Do hrnce přidejte lžíci olivového oleje a orestujte na něm najemno nakrájenou šalotku a cibulku.

2. Příprava surovin

Listy špenátu opláchněte a restujte v hrnci přibližně 5 minut.

3. Vaříme

Přilijte zeleninový vývar a nechte 10 minut vařit pod pokličkou.

4. Rozmixujeme

Přidejte sušený česnek, nebo vylisujte pár stroužků čerstvého česneku a rozmixujte tyčovým mixérem.

5. Dochutíme

Polévku osolte a opepřte dle chuti, zjemnit můžete sójovou smetanou.

Nakupte potřebné ingredience

Mražený špenát (400 g)

Cibule šalotka (1 ks)

Jarní cibulka (1 ks)

Zelelninový vývar (800 ml)

Majoránka (2lžička)

Česnek (1 stroužek)

Sójová smetana (80 ml)

Olivový olej (1 lžíce)

Sůl a pepř (1lžička)