0
K pokladně

Španělský flan

Španělský flan

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 lžíce Cukr krystal
1 lžíce Olej
700 ml Mléko
5 ks Vejce
10 lžic Cukr moučka
1 špetka Sůl

Postup přípravy

1. Příprava surovin

Na pánvi rozpustíme cukr za stálého míchání, přilijeme k němu trochu vody a necháme vařit.

2. Karamel

Počkáme dokud se voda nevypaří a cukr nezkaramelizuje.

3. Forma

Formu na flan vytřeme olejem a na dno vlejeme karamel.

4. Směs

Mléko zahřejeme pod bod varu. Když trochu schladne, přidáme cukr, vejce, sůl a prošleháme.

5. Na závěr

Směs nalijeme na karamel aformu přikryjeme alobalem.

Troubu zahřejeme na 175°C, dáme do ní hluboký plech s horkou vodou, do něj vložíme formu a pečeme 50 – 60 minut.

Voda se při pečení nesmí vařit, flan by pak měl hodně bublinek.

6. Servírujeme

Špičkou nože zkusíme konzistenci flanu, a pokud nůž zůstane čistý, vyndáme z trouby.

Po vychladnutí dáme na několik hodin do lednice.

Pak uvolníme tenkým nožem strany flanu a vyklopíme na talíř.

Podáváme s malinami nebo šlehačkou.

Nakupte potřebné ingredience

Cukr krystal (4 lžíce)

Olej (1 lžíce)

Mléko (700 ml)

Vejce (5 ks)

Cukr moučka (10lžic)

Sůl (1špetka)