0
K pokladně

Španělská tortilla s chorizem

Španělská tortilla s chorizem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Česká produkce - Brambory červené konzumní pozdní prané 2 kg
6 ks Ekoargo Vejce z farmy Vážany 10ks - z volného výběhu
100 g Chorizo 200g
1 ks Paprika červená (cca 260g)
2 ks Cibulka lahůdková svazek
5 g Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g
5 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g
10 větviček Pažitka květináč "13 cm”
50 ml Lukana Slunečnicový olej 1l -

Postup přípravy

1. Brambory osmažíme

Nejprve brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi o průměru cca 25 cm nalijeme tlustou vrstvu oleje (asi 200 ml). Olej necháme rozpálit a pak v něm smažíme bramborové kostičky asi 10 minut, dokud nezačnou lehce zlátnout a tak jakoby šustit.

2. Využijeme chvíle

Mezitím nakrájíme klobásu a papriku na kousky a nasekáme jarní cibulku.

3. Pokračujeme s cibulkou a paprikou

Když jsou brambory hotové, slijeme je přes ideálně kovový cedník a osolíme je. Trochu oleje v pánvi necháme a osmahneme na něm klobásu spolu s jarní cibulkou a paprikou.

4. Soli a pepře podle chuti

V míse rozšleháme vejce, osolíme je, opepříme a zamícháme do nich osmažené brambory. Nyní vaječnou směs nalijeme do pánve ke klobáse a zelenině, zamícháme a na mírném ohni necháme omeletu opékat asi 4 minuty z jedné strany, pak pomocí velkého talíře omeletu otočíme a pečeme ještě z druhé strany.

5. Je hotovo!

Hotovou omeletu nakrájíme na osminky a podáváme posypané čerstvou petrželkou.

Nakupte potřebné ingredience

Česká produkce - Brambory červené konzumní pozdní prané 2 kg (500 g)

Ekoargo Vejce z farmy Vážany 10ks - z volného výběhu (6 ks)

Chorizo 200g (100 g)

Paprika červená (cca 260g) (1 ks)

Cibulka lahůdková svazek (2 ks)

Bad Reichenhaller Alpská sůl s jodem 500g (5 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (5 g)

Pažitka květináč "13 cm” (10větviček)

Lukana Slunečnicový olej 1l - (50 ml)