Do půl hodinky
1 porce
Nejprve brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi o průměru cca 25 cm nalijeme tlustou vrstvu oleje (asi 200 ml). Olej necháme rozpálit a pak v něm smažíme bramborové kostičky asi 10 minut, dokud nezačnou lehce zlátnout a tak jakoby šustit.
Mezitím nakrájíme klobásu a papriku na kousky a nasekáme jarní cibulku.
Když jsou brambory hotové, slijeme je přes ideálně kovový cedník a osolíme je. Trochu oleje v pánvi necháme a osmahneme na něm klobásu spolu s jarní cibulkou a paprikou.
V míse rozšleháme vejce, osolíme je, opepříme a zamícháme do nich osmažené brambory. Nyní vaječnou směs nalijeme do pánve ke klobáse a zelenině, zamícháme a na mírném ohni necháme omeletu opékat asi 4 minuty z jedné strany, pak pomocí velkého talíře omeletu otočíme a pečeme ještě z druhé strany.
Hotovou omeletu nakrájíme na osminky a podáváme posypané čerstvou petrželkou.