Snickers

Snickers

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1.5 hrnku Těsto - Arašídová mouka
3 lžíce Těsto - Kokosový olej
5 balení Těsto - Medjool datle
1.25 hrnku Karamel - Medjool datle
50 g Karamel - Arašídové máslo
4 lžíce Karamel - Mandlové mléko
2 hrsti Karamel - Arašídy pražené nesolené
1 špetka Karamel - Sůl
300 g Čokoládová vrstva - Čokoláda
1 lžíce Čokoládová vrstva - Kokosový olej

Postup přípravy

1. Příprava

Vyložte obdélníkovou zapékací misku pečícím papírem, nebo fólií.

2. Začínáme

V mixéru zpracujte arašídovou mouku, kokosový olej a datle. Pužít můžete Medjool datle nebo Mr. Nutly datle, které se dopředu namočíte do vody na 2 h. Hotovým „těstem“ zaplňte dno misky a pořádně jej zmáčkněte, ať je povrch pevný. Dejte do lednice vychladit.

3. Mixujeme

Mezitím vymixujte datle, arašídové máslo, mandlové mléko a špetku soli. Až bude mít karamel hladkou strukturu, tak jej nalijte na první vrstvu. Uhlaďte stěrkou a posypte nasekanými arašídy.

4. Chladíme

Dejte vychladit do lednice aspoň na 30 minut, aby karamel zatuhnul.

5. Poleva

Poté si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni na malém plameni a nařeďte ji lžící kokosového oleje. Jakmile bude čokoláda rozpuštěná, tak ji rychle nalijte na karamelovou vrstvu a povrch uhlaďte stěrkou.

6. Finišujeme

Nechejte vychladit a poté krájejte nahřátým nožem. Nůž nahřejete jednoduše tak, že dáme do vyšší půllitrové sklenice teplou vodu a nůž do ní namočíte. Před krájením nůž osušte.

Nakupte potřebné ingredience

Těsto - Arašídová mouka (1.5hrnku)

Těsto - Kokosový olej (3 lžíce)

Těsto - Medjool datle (5balení)

Karamel - Medjool datle (1.25hrnku)

Karamel - Arašídové máslo (50 g)

Karamel - Mandlové mléko (4 lžíce)

Karamel - Arašídy pražené nesolené (2hrsti)

Karamel - Sůl (1špetka)

Čokoládová vrstva - Čokoláda (300 g)

Čokoládová vrstva - Kokosový olej (1 lžíce)