Do hodinky
1 porce
Vyložte obdélníkovou zapékací misku pečícím papírem, nebo fólií.
V mixéru zpracujte arašídovou mouku, kokosový olej a datle. Pužít můžete Medjool datle nebo Mr. Nutly datle, které se dopředu namočíte do vody na 2 h. Hotovým „těstem“ zaplňte dno misky a pořádně jej zmáčkněte, ať je povrch pevný. Dejte do lednice vychladit.
Mezitím vymixujte datle, arašídové máslo, mandlové mléko a špetku soli. Až bude mít karamel hladkou strukturu, tak jej nalijte na první vrstvu. Uhlaďte stěrkou a posypte nasekanými arašídy.
Dejte vychladit do lednice aspoň na 30 minut, aby karamel zatuhnul.
Poté si rozpusťte čokoládu ve vodní lázni na malém plameni a nařeďte ji lžící kokosového oleje. Jakmile bude čokoláda rozpuštěná, tak ji rychle nalijte na karamelovou vrstvu a povrch uhlaďte stěrkou.
Nechejte vychladit a poté krájejte nahřátým nožem. Nůž nahřejete jednoduše tak, že dáme do vyšší půllitrové sklenice teplou vodu a nůž do ní namočíte. Před krájením nůž osušte.