0
K pokladně

Slávky na bílém víně s česnekem a petrželkou

Slávky na bílém víně s česnekem a petrželkou

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

400 g Čerstvé slávky
60 ml Olivový olej
2 stroužky Česnek
100 ml Bílé víno
150 ml Rybí vývar
10 g Hladkolistá petržel
0.5 ks Citron

Postup přípravy

1. Krok

Do rozehřáté pánve nalijeme olivový olej, který necháme zahřát, a poté do něj přidáme rozmáčknuté stroužky česneku. 

2. Krok

Do oleje s česnekem nalijeme víno a necháme odvařit alkohol, pak přilijeme polovinu množství rybího vývaru, zakápneme citronem a necháme krátce zredukovat.

3. Krok

Do hrnce s vývarem přidáme mušle, nalijeme zbytek rybího vývaru a necháme je pod pokličkou podusit, dokud se neotevřou. Přidáme nasekanou hladkolistou petržel, promícháme a dochutíme citronem.

4. Krok

Na závěr zakápneme extra panenským olivovým olejem. Servírujeme s opečenou bagetou.

Nakupte potřebné ingredience

Čerstvé slávky (400 g)

Olivový olej (60 ml)

Česnek (2 stroužky)

Bílé víno (100 ml)

Rybí vývar (150 ml)

Hladkolistá petržel (10 g)

Citron (0.5 ks)