Do dvou hodin
1 porce
Do vlažného mléka rozdrobte droždí. Přidejte po 1 lžičce cukru a mouky z odváženého množství. Promíchejte a nechte 15 minut odpočívat.
Zbylou mouku s cukrem smíchejte v zadělávací míse se špetkou soli a muškátovým oříškem. Přidejte vejce a žloutek, vzešlý kvásek a změklé máslo. Zadělejte pružné a hladké těsto – ideálně 10 minut, aby se lepek mohl důkladně uvolnit.
Mísu s těstem zakryjte fólií nebo utěrkou a nechte hodinu kynout. Mezitím si připravte náplně.
Máslo rozehřejte. Smíchejte s oběma cukry a skořicí. Uložte na půl hodiny do lednice.
Nakynuté těsto překlopte na pomoučenou pracovní plochu a krátce propracujte rukama. Těsto rozválejte na 45 – 47x40 cm velký obdélník. Téměř celý jej potřete máslovo-skořicovou směsí. Vynechte pouze jeden podélný okraj o šířce asi 2 – 3 cm. Směrem k tomuto kraji stočte těsto do rolády.
Roládu krájejte na plátky silné 2 cm. Přendávejte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte pod utěrkou kynout 20 – 30 minut.
Potřete rozšlehaným vejcem a posypejte trochou třtinového cukru. Pečte při 180 °C 20 minut.