Salát s batáty a cizrnou

Salát s batáty a cizrnou

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 balení Cizrna
1 větviček Hlávkový salát
2 ks Batáty
1 lžíce Olivový olej
1 ks Červená cibule
1 ks Salátová okurka
3 stroužky Česnek
1 lžíce Sezamová semínka
1 ks Šťáva z půlky citronu
1 lžíce Koriandr
1 lžíce Kajenský pepř
1 lžíce Zelená petrželka

Postup přípravy

1.

Oloupejte si batáty a červenou cibuli. Oboje nakrájejte na kostičky. Na olivovém oleji a mírném ohni na pánvi nejprve osmažte kousky batátů lehce dozlatova. Poté přidejte na pánvi na 3 minuty ještě chvíli orestovat cibuli. Osolte, opepřete a přidejte trochu kmínu.

2.

Nachystejte si větší misku, do které dejte omyté a natrhané listy salátu, na kousky nakrájenou salátovou okurku, slitou cizrnu, spařenou cibulku s opraženými kousky batátů, hrstku zelené petrželky, trochu sezamových semínek, různých druhů koření a zakápněte citronovou šťávou. Vše promíchejte.

3.

Podávejte samostatně nebo s kouskem kvalitního pečiva.

Nakupte potřebné ingredience

Cizrna (1balení)

Hlávkový salát (1větviček)

Batáty (2 ks)

Olivový olej (1 lžíce)

Červená cibule (1 ks)

Salátová okurka (1 ks)

Česnek (3 stroužky)

Sezamová semínka (1 lžíce)

Šťáva z půlky citronu (1 ks)

Koriandr (1 lžíce)

Kajenský pepř (1 lžíce)

Zelená petrželka (1 lžíce)