Rýžová kaše se švestkami (od 10 měsíců)

Rýžová kaše se švestkami (od 10 měsíců)

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.5 hrnku Kulatozrnná rýže
1 lžička Máslo
1.5 hrnku Mléko
1 lžička Vanilkový cukr
3 ks Švestky

Postup přípravy

1. Připravíme kaši

Ve vhodném hrnci s tlustým dnem na trošce másla orestujte nepropláchnutou rýží. Pak ji zalijte horkým mlékem a přidejte vanilkový cukr (pro menší děti můžete vynechat). Za občasného míchání vařte rýží do měkka, směs postupně zhoustne.

2. Vaříme švestky

Švestky vypeckujte a nakrájejte na malé kousky, dejte je do malého hrnce, zalijte asi třemi lžícemi vody a povařte je doměkka. Varem se odloupnou slupky, ty odstraňte.

3. Dáme to dohromady

Mléčnou kaši přelijte rozvařenými švestkami.

4. Více inspirace v klubu Benjamínek

Zajímají vás další recepty pro děti a zároveň chcete ušetřit peníze i čas? Přidejte se do klubu Benjamínek a my vám budeme posílat pravidelnou inspiraci. Navíc dostanete další výhody: členské slevy (nejen) na dětské produkty, dopravu zdarma a možnost získat zpět část ceny každé objednávky formou kreditů. Členství je pro vás zdarma, tak se přihlaste do klubu Benjamínek už dnes.

Nakupte potřebné ingredience

Kulatozrnná rýže (0.5hrnku)

Máslo (1lžička)

Mléko (1.5hrnku)

Vanilkový cukr (1lžička)

Švestky (3 ks)