Rump steak s citronovo-tymiánovým máslem a domácími hranolky

Rump steak s citronovo-tymiánovým máslem a domácími hranolky

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

320 ml Slunečnicový olej
100 g Čerstvé máslo (82%) 250g
1 ks Citrón
4 plátky Tymián čerstvý
2 ks Brambory konzumní
5 g Sůl
3 g Mlýnek pepř a sůl
300 g Rump steak

Postup přípravy

1. Křupavé hranolky

Brambory omyjeme a nakrájíme na hranolky. Hranolky namočíme do mísy se studenou vodou, alespoň na 10 minut. Zbavíme je tak přebytečného škrobu a hranolky budou křupavější.

2. Kůra z půl citronu, tymián a máslo

V misce smícháme změklé máslo, kůru z citronu a lístky tymiánu. Ochutíme solí a pepřem.

3. Pečeme podle chuti

Steak osolíme, opepříme a vložíme na rozpálenou pánev s olejem a opečeme z obou stran.

4. Nechte si chutnat!

Steak servírujeme se lžící ochuceného másla a domácími hranolkami.

Nakupte potřebné ingredience

Slunečnicový olej (320 ml)

Čerstvé máslo (82%) 250g (100 g)

Citrón (1 ks)

Tymián čerstvý (4plátky)

Brambory konzumní (2 ks)

Sůl (5 g)

Mlýnek pepř a sůl (3 g)

Rump steak (300 g)