Rizoto s červeným vínem

Rizoto s červeným vínem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.8 g Rýže
600 ml Kuřecí vývar
3 g Rozmarýn
0.053 ml Červené víno
1 ks Cibule
0.08 g Máslo
20 g Sýr
0.01 ml Olivový olej

Postup přípravy

1. Základ rizota

Na rozpuštěném másle osmahneme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, po té přidáme rozmarýn (případně i tymián). V momentě, kdy cibule zezlátne, přidáme rýži a opražíme ji za stálého míchání.

2. Vaření rýže

Rýži zalijeme vínem a necháme ho vypařit. Potom postupně do rýže přidáme horký vývar a průběžně mícháme (nalijeme pár naběraček vývaru na rýži, mícháte a necháme vstřebat – takto pokračujeme). Rýži takto vaříme cca 18-20min.

3. Dochucování rizota

V momentě, kdy je rýže „al dente“ dáme ji stranou, opepříme, přidáme malou kostku másla (cca 2cm) a větší hrst nastrouhaného sýra a pomalu do rýže vmícháme a necháte chvilku odpočinout. Hotové rizoto podávejte posypané sýrem.

Nakupte potřebné ingredience

Rýže (0.8 g)

Kuřecí vývar (600 ml)

Rozmarýn (3 g)

Červené víno (0.053 ml)

Cibule (1 ks)

Máslo (0.08 g)

Sýr (20 g)

Olivový olej (0.01 ml)