0
K pokladně

Řecký salát

Řecký salát

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

600 g 600 g rajčat
1 ks 1/2 salátové okurky
1 g 200 g okapané fety
0.5 g 100 g černých oliv
1 ks citron
60 g 60 g bazalky
3 lžíce 3-4 lžíce olivového oleje
0.006 g špetka soli
3 g čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

1. Připravte si ingredience.

Rajčata důkladně očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Okurku částečně oloupejte, podélně rozčtvrťte a zbavte se semen a dužiny. Pak ji rozkrájejte na špalíčky. Sýr fetu nakrájejte na kostky.

2. Dochuťte a servírujte.

Všechnu zeleninu i sýr úhledně navršte na servírovací tác. Směs zalijte citronovou šťávou, posypejte bazalkou, pokapejte olejem. Salát dochuťte solí a pepřem. Můžete ho hned podávat.

Nakupte potřebné ingredience

600 g rajčat (600 g)

1/2 salátové okurky (1 ks)

200 g okapané fety (1 g)

100 g černých oliv (0.5 g)

citron (1 ks)

60 g bazalky (60 g)

3-4 lžíce olivového oleje (3 lžíce)

špetka soli (0.006 g)

čerstvě mletý černý pepř (3 g)