Do hodinky
1 porce
Den předem si namočte černé fazole. Slijte alespoň dvakrát vodu. Poté je uvařte do změknutí spolu s kořením. Před přípravou „karbanátků“ si nejprve uvařte quinou.
Quinou propláchněte a dejte do vroucí osolené vody, nechte mírně probublávat a vařte 15-20 minut, dokud se zrna quinoy neotevřou do podoby zrníček „s ocásky“. Voda se může vsáknout, pokud nějaká zbyde, slijte ji.
Na pánvičce osmažte cibulku a nastrouhaný česnek (cca 5 minut). Cibulku s česnekem, sůl a pepř uvařené fazole a quinou dejte do velké mísy a rozmačkejte (nebo rozmixujte) do husté hmoty. Do hmoty ještě vmíchejte rajčatovou pastu, vajíčko, kukuřici, kmín a koriandr. Nakonec přidejte mouku a ovesné vločky. V případě, že těsto bude příliš tuhé, přidávejte po troškách vodu a vždy hmotu promíchejte.
Připravte si několik karbanátků, nechte je v lednici alespoň hodinu odležet a poté je pečte na pečícím papíru v troubě přibližně 30 minut při 180°C. Karbanátky můžete lehce pokapat olivovým olejem. V půlce pečení každý karbanátek otočte. Podávejte se zeleninou.