0
K pokladně

Quinoa hamburgery s fazolemi

Quinoa hamburgery s fazolemi

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

80 g Quinoa
50 g Ovesné vločky
30 g Ovesná mouka
300 g Černé fazole
1 lžíce Olivový olej
1 ks Červená cibule
3 stroužky Česnek
1 lžíce Rajčatová pasta
1 ks Vejce
100 g Kukuřice
4 lžíce Koriandr
1 lžíce Kmín

Postup přípravy

1.

Den předem si namočte černé fazole. Slijte alespoň dvakrát vodu. Poté je uvařte do změknutí spolu s kořením. Před přípravou „karbanátků“ si nejprve uvařte quinou.

2.

Quinou propláchněte a dejte do vroucí osolené vody, nechte mírně probublávat a vařte 15-20 minut, dokud se zrna quinoy neotevřou do podoby zrníček „s ocásky“. Voda se může vsáknout, pokud nějaká zbyde, slijte ji.

3.

Na pánvičce osmažte cibulku a nastrouhaný česnek (cca 5 minut). Cibulku s česnekem, sůl a pepř uvařené fazole a quinou dejte do velké mísy a rozmačkejte (nebo rozmixujte) do husté hmoty. Do hmoty ještě vmíchejte rajčatovou pastu, vajíčko, kukuřici, kmín a koriandr. Nakonec přidejte mouku a ovesné vločky. V případě, že těsto bude příliš tuhé, přidávejte po troškách vodu a vždy hmotu promíchejte.

4.

Připravte si několik karbanátků, nechte je v lednici alespoň hodinu odležet a poté je pečte na pečícím papíru v troubě přibližně 30 minut při 180°C. Karbanátky můžete lehce pokapat olivovým olejem. V půlce pečení každý karbanátek otočte. Podávejte se zeleninou.

Nakupte potřebné ingredience

Quinoa (80 g)

Ovesné vločky (50 g)

Ovesná mouka (30 g)

Černé fazole (300 g)

Olivový olej (1 lžíce)

Červená cibule (1 ks)

Česnek (3 stroužky)

Rajčatová pasta (1 lžíce)

Vejce (1 ks)

Kukuřice (100 g)

Koriandr (4 lžíce)

Kmín (1 lžíce)