Quiche se zeleným chřestem a kozím sýrem

Quiche se zeleným chřestem a kozím sýrem

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0 g Mouka hladká pšeničná 1kg
2 g TTD Krupice cukr bílý 1kg
80 g PM Poděbrady Čerstvé máslo 250g
3 ks Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks
80 g Chřest zelený 450g
0 ml Meggle Smetana 30% 250ml
0 ml Trvanlivé polotučné mléko 1,5% 1l
60 g Président Čerstvý sýr z kozího mléka 100g
4 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
2 g Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g

Postup přípravy

1. Těsto necháme vychladnout

V míse vytvoříme těsto. Smícháme mouku, ½ lžičky soli, ½ cukru, 1 vejce, na kostky nakrájené máslo a dobře spolu promícháme. Postupně přidáváme 3 - 4 lžíce vody, dokud nebudeme mít hotové hladké těsto. Zabalíme do potravinářské folie a necháme hodinu vychladnout.

2. Přichystáme dvě formy

Troubu rozehřejeme na 200 °C a obě formy na koláč o průměru 12 cm vymažeme máslem.

3. Rozdělíme napůl

Těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny a rozválíme na tloušťku 3 mm. Dáme těsto do vymazané formy tak, abychom zakryli celé okraje formy.

4. Plníme

V misce smícháme 2 vejce, smetanu, mléko, sůl a pepř. Zelený chřest omyjeme a nakrájíme na 2 - 3 kusy a vložíme dovnitř. Zalijeme směsí smetany s vejcem a nahoru poklademe kousky kozího sýra.

5. Pečeme asi 30 minut

Dáme péct do rozehřáté trouby na 30 minut, dokud nebude quiche hotový.

Nakupte potřebné ingredience

Mouka hladká pšeničná 1kg (0 g)

TTD Krupice cukr bílý 1kg (2 g)

PM Poděbrady Čerstvé máslo 250g (80 g)

Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks (3 ks)

Chřest zelený 450g (80 g)

Meggle Smetana 30% 250ml (0 ml)

Trvanlivé polotučné mléko 1,5% 1l (0 ml)

Président Čerstvý sýr z kozího mléka 100g (60 g)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (4 g)

Kotányi Mlýnek Pepř černý 36g (2 g)