Do dvou hodin
1 porce
Do mísy nasypeme obě mouky, přidáme studené máslo nakrájené na kostky, 2 vejce, 1-2 lžíce ledové vody a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme na hodinu odpočnout do lednice.
Troubu předehřejeme na 180°C. Vychlazené těsto rozválíme na plát tlustý 0,5 cm, ten vložíme pomocí válečku do formy vymazané máslem. Pomocí prstů lehce vtlačíme těsto do formy a přebytečné okraje odřízneme nožem. Dno těsta propícháme vidličkou a položíme na něj plát pečícího papíru, který zatížíme fazolemi (nebo jinými luštěninami, které máte po ruce). Těsto vložíme předpéct do trouby na 15 minut.
V míse smícháme smetanu, vejce, sůl a pepř. Chřest omyjeme a zbavíme konce dřevnatých konců.
Do předpečeného těsta vlijeme ochucenou smetanu s vejcem a celý prostor rovnoměrně zaskládáme chřestem. Nakonec posypeme kousky kozího sýra a znovu pečeme na 20 minut. Quiche necháme před podáváním vychladnout.