0
K pokladně

Quiche s chřestem a kozím sýrem

Quiche s chřestem a kozím sýrem

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

100 g Bio Harmonie Špaldová mouka bílá hladká 1kg
0 g Babiččina Volba Mouka hladká pšeničná 1kg
125 g PM Poděbrady Čerstvé máslo 250g
0 ks Vejce M balení 10ks
2 g Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g
100 ml Olma Smetana 12% 210g
200 g Chřest zelený 450g
70 g Président Čerstvý sýr z kozího mléka 100g
2 g Kotányi Pepř černý mletý 20g

Postup přípravy

1. Těsto necháme hodinu odležet

Do mísy nasypeme obě mouky, přidáme studené máslo nakrájené na kostky, 2 vejce, 1-2 lžíce ledové vody a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme na hodinu odpočnout do lednice.

2. Těsto vytvarujeme do formy

Troubu předehřejeme na 180°C. Vychlazené těsto rozválíme na plát tlustý 0,5 cm, ten vložíme pomocí válečku do formy vymazané máslem. Pomocí prstů lehce vtlačíme těsto do formy a přebytečné okraje odřízneme nožem. Dno těsta propícháme vidličkou a položíme na něj plát pečícího papíru, který zatížíme fazolemi (nebo jinými luštěninami, které máte po ruce). Těsto vložíme předpéct do trouby na 15 minut.

3. Připravíme náplň s chřestem

V míse smícháme smetanu, vejce, sůl a pepř. Chřest omyjeme a zbavíme konce dřevnatých konců.

4. Dvakrát a dost

Do předpečeného těsta vlijeme ochucenou smetanu s vejcem a celý prostor rovnoměrně zaskládáme chřestem. Nakonec posypeme kousky kozího sýra a znovu pečeme na 20 minut. Quiche necháme před podáváním vychladnout.

Nakupte potřebné ingredience

Bio Harmonie Špaldová mouka bílá hladká 1kg (100 g)

Babiččina Volba Mouka hladká pšeničná 1kg (0 g)

PM Poděbrady Čerstvé máslo 250g (125 g)

Vejce M balení 10ks (0 ks)

Kotányi Mlýnek Mořská sůl s jodem 92g (2 g)

Olma Smetana 12% 210g (100 ml)

Chřest zelený 450g (200 g)

Président Čerstvý sýr z kozího mléka 100g (70 g)

Kotányi Pepř černý mletý 20g (2 g)