Do půl hodinky
1 porce
Menšího pstruha omyjte a dobře osušte papírovou utěrkou.
Z citronu odkrojte 3 – 4 plátky, zbylou částí lehce pstruha z obou stran i zevnitř pokapejte. Poté ze všech stran i zevnitř osolte.
V talíři s moukou pstruha z obou stran obalte.
V pánvi rozehřejte 5 lžic přepuštěného másla. Můžete použít i směs olivového oleje a másla anebo ghí – toho použijte 2 vrchované lžíce. Pstruha vložte do pánve a z obou stran po 5 minutách opékejte dozlatova.
Ve vedlejší pánvi rozehřejte lžíci másla. Když začne pěnit, vložte do pánve pár odkrojených plátků citronu a lžíci nadrobno nasekané petrželky. Krátce zpěňte.
Pstruha na talíři přelijte petrželkovo-citronovým máslem.