0
K pokladně

Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

500 g Řepa červená (cca 500g)
300 ml Konečně vývar — zeleninový 450ml
400 ml F.J. KAISER Asia Kokosové mléko 400ml
3 ks Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g)
1 ks Cuketa (cca 360g)
1 ks Mrkev (cca 200g)
1 ks Paprika červená (cca 200g)
1 ks Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks
0 lžíce Natura Kukuřičný škrob jemný 180g
4 g Kotányi Mlýnek himalajská sůl 88g
4 g J.C. Horn Pepř černý mletý 15g
0 ml Lukana Slunečnicový olej 1l
1 větviček Bazalka květináč "13 cm”

Postup přípravy

1. První řepu

Červenou řepu oloupeme, opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme ji do hrnce s vývarem, přivedeme k varu, vaříme doměkka (přibližně 45 minut). Rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme kokosové mléko, povaříme 5 minut.

2. Teď zbytek ingrediencí

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, uvaříme ve vodě doměkka (asi 20 minut) a slijeme, necháme vychladnout. Cuketu, mrkev nastrouháme nahrubo, papriku na kostičky. Bylinky nasekáme najemno.

3. K polévce i placičky

Brambory rozmačkáme, přidáme zeleninu, bylinky, vejce, škrob, sůl a pepř. Tvoříme placičky a na oleji smažíme z obou stran.

4. A můžeme podávat

Polévku servírujeme s placičkami, posypeme bylinkami.

Nakupte potřebné ingredience

Řepa červená (cca 500g) (500 g)

Konečně vývar — zeleninový 450ml (300 ml)

F.J. KAISER Asia Kokosové mléko 400ml (400 ml)

Brambory konzumní pozdní volné (cca 500g) (3 ks)

Cuketa (cca 360g) (1 ks)

Mrkev (cca 200g) (1 ks)

Paprika červená (cca 200g) (1 ks)

Jeřábek & Vodrážka Farmářská vejce z podestýlky L 6ks (1 ks)

Natura Kukuřičný škrob jemný 180g (0 lžíce)

Kotányi Mlýnek himalajská sůl 88g (4 g)

J.C. Horn Pepř černý mletý 15g (4 g)

Lukana Slunečnicový olej 1l (0 ml)

Bazalka květináč "13 cm” (1větviček)