0
K pokladně

Polévka Tom Yum

Polévka Tom Yum

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

150 g Nowaco Krevety vyloupané 150g
1 ks Tom yum paste Thajsko 50g
3 lžíce Gold Flower slunečnicový olej 1l
1000 ml Konečně vývar — zeleninový 450ml
1 ks Cibule červená (cca 250g)
100 g Rajčata volná (cca 160g)
2 ks Limeta (cca 70g)
200 g Žampion zahradní volný (cca 400g)
1 stroužek Česnek (cca 70g)
1 ks Zázvor 250g
1 větvičky Citrónová tráva vanička 50g
1 ks Kotányi Chilli Jalapeňos papričky 8g
1 ks Koriandr květináč "13 cm”
1 ks Thai Pride Rybí omáčka 200ml
1 ks TTD Cukr krystal 1kg

Postup přípravy

1. Krájíme

Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, rajčata na kostičky, zázvor na plátky, žampiony na čtvrtky, citronovou trávu rozkrojíme.

2. Vaříme

Do rozpáleného hrnce s olejem vložíme Tom Yum pastu, nakrájenou chilli papričku bez jadérek, cibuli, zázvor a nasekaný česnek. Prudce opečeme, necháme rozvonět a zalijeme vývarem, přidáme citrónovou trávu, za občasného míchání přivedeme k varu. Pak stáhneme na minimum a vhodíme krevety. Po krátkém povaření přidáme ještě rajčata a žampiony.

3. Už jen dochutit

Polévku dochutíme rybí omáčkou, limetkovou šťávou, cukrem. Těsně před podáváním polévku posypeme čerstvým koriandrem.

Nakupte potřebné ingredience

Nowaco Krevety vyloupané 150g (150 g)

Tom yum paste Thajsko 50g (1 ks)

Gold Flower slunečnicový olej 1l (3 lžíce)

Konečně vývar — zeleninový 450ml (1000 ml)

Cibule červená (cca 250g) (1 ks)

Rajčata volná (cca 160g) (100 g)

Limeta (cca 70g) (2 ks)

Žampion zahradní volný (cca 400g) (200 g)

Česnek (cca 70g) (1 stroužek)

Zázvor 250g (1 ks)

Citrónová tráva vanička 50g (1větvičky)

Kotányi Chilli Jalapeňos papričky 8g (1 ks)

Koriandr květináč "13 cm” (1 ks)

Thai Pride Rybí omáčka 200ml (1 ks)

TTD Cukr krystal 1kg (1 ks)