0
K pokladně

Plněná rajčata

Plněná rajčata

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks 4 středně velká rajčata
2 stroužky 2 stroužky česneku
1 ks Svazek petželky
0.1 g 50 g strouhanky
8 lžíce 8 lžic olivového oleje
0.5 lžíce 8 lžic nastrouhaného parmezánu
0.012 g sůl
6 g pepř

Postup přípravy

1. Plněná rajčata

Troubu si předehřejte na 200 °C ( horkovzdušnou na 180 °C). Rajčata omyjte a vykrojte stopku. Poté rajčata překrojte na půlky, lžící je vydlabejte a půlky rajčat nechte okapat v cedníku.

2.

Česnek oloupejte a nasekejte na velmi jemné kousky. Petrželku opláchněte, osušte a nasekejte najemno. Strouhanku promíchejte se 6 lžícemi oleje, česnekem, petrželkou a parmezánem. Osolte a opepřte.

3.

Směsí naplňte půlky rajčat. Ohnivzdornou formu vymastěte olejem. Rajčata rozložte do formy a zhruba 30 minut pečte v troubě.

Nakupte potřebné ingredience

4 středně velká rajčata (4 ks)

2 stroužky česneku (2 stroužky)

Svazek petželky (1 ks)

50 g strouhanky (0.1 g)

8 lžic olivového oleje (8 lžíce)

8 lžic nastrouhaného parmezánu (0.5 lžíce)

sůl (0.012 g)

pepř (6 g)