Do dvou hodin
1 porce
Dno dortové formy vložte pečicím papírem. Ráfek potřete máslem a vysypejte hrubou moukou. Troubu zapněte na 175 °C.
Vejce s cukrem šlehejte v míse do husté nadýchané a světlé pěny. Dejte tomu potřebný čas a vyčkejte, dokud pěna nebude opravdu hustá.
Do pěny vmíchejte 2 lžíce oleje. Prosijte do mísy mouku a zlehka vařečkou vmíchejte, abyste co nejméně objem z těsta vytlačili.
Těsto přendejte do připravené formy. Vložte do předehřáté trouby a pečte 25 – 30 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout.
S velkým předstihem, než se pustíte do krému, vyndejte máslo z lednice. Je třeba, aby se dostalo na pokojovou teplotu.
V hrnci promíchejte pudinkový prášek se lžící krupicového cukru. Přilijte mléko a metličkou míchejte, dokud se pudink s mlékem dobře nepropojí a nezmizí kousky. Zahřívejte na středním stupni a stále metlou míchejte. Pudink vařte minutu.
Horký pudink přendejte do hlubokého talíře a na povrch přitiskněte potravinářskou fólií – ta zajistí, že se na pudinku neutvoří škraloup. Pudink nechte zchladnout na pokojovou teplotu.
Změklé máslo a moučkový cukr šlehejte asi 2 minuty. Poté po částech zašlehejte pudink.
Korpus prokrojte a potřete džemem. Na džem naneste slabší vrstvu krému a přiklopte.
Dort potřete zbylým krémem, trochu si můžete nechat na ozdobení za pomoci cukrářského sáčku. Nazdobený dort uložte do lednice a nechte alespoň dvě hodiny tuhnout.
Nakonec ozdobte ovocem a čokoládou dle fantazie.