Perníkové lívance

Perníkové lívance

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

230 g Mléko
150 g Hladká mouka
20 g Třtinový cukr
2 ks Vejce
15 g Řepkový olej
0.5 lžička Skořice
1 lžička Perníkové koření
1 lžička Kypřící prášek
0.5 lžička Jedlá soda
1 špetka Sůl
300 g Authentic vanilkový tvarohánek
2 lžíce Mleté vlašské ořechy
1 balení Javorový sirup

Postup přípravy

1. Krok

Mléko společně s vajíčky a olejem lehce prošleháme. Ve vedlejší míse smícháme mouku, cukr, koření, sůl, kypřicí prášek i sodu. Nyní tyto dvě směsi spojíme a vymícháme hladké a lehce husté voňavé těsto.

2. Krok

Na lívanečníku smažíme jednotlivé lívanečky. Pokud lívanečník nemáte, připravte je na klasické pánvi. 

3. Krok

Osmažené lívanečky promažeme vanilkovým tvarohánkem, posypeme ořechy a polijeme javorových sirupem.

Nakupte potřebné ingredience

Mléko (230 g)

Hladká mouka (150 g)

Třtinový cukr (20 g)

Vejce (2 ks)

Řepkový olej (15 g)

Skořice (0.5lžička)

Perníkové koření (1lžička)

Kypřící prášek (1lžička)

Jedlá soda (0.5lžička)

Sůl (1špetka)

Authentic vanilkový tvarohánek (300 g)

Mleté vlašské ořechy (2 lžíce)

Javorový sirup (1balení)