0
K pokladně

Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

700 g Brambory konzumní pozdní
500 g Mleté maso vepřové a hovězí
1 ks Cibule kuchyňská žlutá
2 ks Mrkev
200 g Celer řapíkatý čerstvý
140 g Rajčatový protlak
150 ml Trvanlivé plnotučné mléko
1 lžíce Máslo

Postup přípravy

1. Brambory

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka.

2. Cibule

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozpálíme pánev se dvěma lžícemi oleje a cibuli orestujeme dosklovata.

3. Mrkev, celer

Mrkev očistíme a společně s řapíkatým celerem nakrájíme na kostičky. Přidáme na pánev k cibuli a restujeme asi 5 minut. Pak přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a restujeme dalších 5 minut.

4. Rajčatový protlak

Nakonec vmícháme rajčatový protlak, ještě chvíli povaříme a směs přesypeme do zapékací mísy vymazené olejem.

5. Zdobíme

Troubu předehřejeme na 180 °C. Uvařené brambory zcedíme, přidáme ohřáté mléko, máslo a sůl. Ručním mixérem rozmixujeme dohladka. Bramborovou kaši dáme do cukrářského sáčku a pokryjeme jí masovou směs po celé ploše.

6. A dáme zapéct

Dáme zapéct na 15-20 minut do zezlátnutí a ihned podáváme.

Nakupte potřebné ingredience

Brambory konzumní pozdní (700 g)

Mleté maso vepřové a hovězí (500 g)

Cibule kuchyňská žlutá (1 ks)

Mrkev (2 ks)

Celer řapíkatý čerstvý (200 g)

Rajčatový protlak (140 g)

Trvanlivé plnotučné mléko (150 ml)

Máslo (1 lžíce)