Do půl hodinky
1 porce
Rýžové nudle namočte do lehce teplé vody na 15-20 minut. Čím déle budete nudle namáčet, tím rychleji pak musíte jednat na pánvi při samotné přípravě.
V malé pánvi rozmíchejte sójovou omáčku s cukrem. Nechte provařit a odstavte. Tofu nakrájejte na malé kostečky a dejte bokem.
Šalotku nasekejte najemno. Připravte si klíčky a nakrájejte stonky jarní cibulky na 4cm dlouhé kousky.
Ve velké pánvi rozpalte 1 lžíci oleje a zprudka orestujte tofu do zlatova. Když je tofu dolatova orestované, přidejte šalotku, česnek a orestujte do zavonění česneku. Směs přesuňte na kraj pánve.
Do pánve dejte nudle, přidejte 2 polévkové lžíce vývaru, připravenou sójovou omáčku, mungo klíčky a promíchejte. Vypněte plamen, přidejte stonky jarní cibulky a zlehka zamíchejte.
Podávejte zakápnuté šťávou z limetky a případně dochuťte sójovou omáčkou.