0
K pokladně

Pad thai

Pad thai

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

240 g Rýžové nudle
4 lžíce Sójová omáčka
1 ks Šalotka
2 stroužky Česnek
130 g Mungo klíčky
1 ks Jarní cibulka
1 ks Limeta
1 lžíce Třtinový cukr
2 lžíce Vývar
2 lžíce Olej
1 ks Tofu uzené

Postup přípravy

1. Začínáme s nudlemi

Rýžové nudle namočte do lehce teplé vody na 15-20 minut. Čím déle budete nudle namáčet, tím rychleji pak musíte jednat na pánvi při samotné přípravě.

2. Povaříme sójovou omáčku

V malé pánvi rozmíchejte sójovou omáčku s cukrem. Nechte provařit a odstavte. Tofu nakrájejte na malé kostečky a dejte bokem.

3. Krájíme zeleninu

Šalotku nasekejte najemno. Připravte si klíčky a nakrájejte stonky jarní cibulky na 4cm dlouhé kousky.

4. Restujeme tofu

Ve velké pánvi rozpalte 1 lžíci oleje a zprudka orestujte tofu do zlatova. Když je tofu dolatova orestované, přidejte šalotku, česnek a orestujte do zavonění česneku. Směs přesuňte na kraj pánve.

5. Vše promícháme

Do pánve dejte nudle, přidejte 2 polévkové lžíce vývaru, připravenou sójovou omáčku, mungo klíčky a promíchejte. Vypněte plamen, přidejte stonky jarní cibulky a zlehka zamíchejte.

6. Servírujeme

Podávejte zakápnuté šťávou z limetky a případně dochuťte sójovou omáčkou.

Nakupte potřebné ingredience

Rýžové nudle (240 g)

Sójová omáčka (4 lžíce)

Šalotka (1 ks)

Česnek (2 stroužky)

Mungo klíčky (130 g)

Jarní cibulka (1 ks)

Limeta (1 ks)

Třtinový cukr (1 lžíce)

Vývar (2 lžíce)

Olej (2 lžíce)

Tofu uzené (1 ks)