Rychlé
1 porce
Na lžičce ghee si v malém kastrůlku orestujeme rozmačkaný banán, na jemno nastrouhanou mrkev a hrst rozinek. Zároveň rovnou můžeme přidat 1 lžičku skořice a ¼-½ lžičky mletého hřebíčku. Nezabere nám to ani 2 minutky.
Přilijeme 300 ml rýžového mléka a přisypeme ¾ hrnku bezlepkových ovesných vloček. Za stálého míchání vaříme na mírném plameni (stupeň 6) cca 4 minutky.
Zatímco se kaše vaří, oloupeme si pomeranč a nakrájíme jej na kostky či plátky. Potřeme si pánev kokosovým olej. Na pánev poklademe kousky pomeranče, poprášíme vanilku a restujeme z každé strany. Na závěr přilijeme cca 50 ml vody a další minutku povařím, Pokud se vám zdá kaše málo sladká a použili jste třeba nezralý banán. Přidejte k pomerančům spolu s vodou trochu kokosového cukru. Získáte tak pomerančový sirup.
Kaši přendáme do malých mističek a zdobíme ovocem a ořechy.