Ovesná kaše s mrkví

Ovesná kaše s mrkví

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.1 g Ghí máslo
1 ks Banán
1 ks Mrkev
3 g Skořice
2 lžíce Rozinky
65 g Ovesné vločky
300 ml Mléko
1 ks Pomeranč
3 g Vanilka
1 lžíce Ořechy

Postup přípravy

1.

Na lžičce ghee si v malém kastrůlku orestujeme rozmačkaný banán, na jemno nastrouhanou mrkev a hrst rozinek. Zároveň rovnou můžeme přidat 1 lžičku skořice a ¼-½ lžičky mletého hřebíčku. Nezabere nám to ani 2 minutky.

2.

Přilijeme 300 ml rýžového mléka a přisypeme ¾ hrnku bezlepkových ovesných vloček. Za stálého míchání vaříme na mírném plameni (stupeň 6) cca 4 minutky.

3.

Zatímco se kaše vaří, oloupeme si pomeranč a nakrájíme jej na kostky či plátky. Potřeme si pánev kokosovým olej. Na pánev poklademe kousky pomeranče, poprášíme vanilku a restujeme z každé strany. Na závěr přilijeme cca 50 ml vody a další minutku povařím, Pokud se vám zdá kaše málo sladká a použili jste třeba nezralý banán. Přidejte k pomerančům spolu s vodou trochu kokosového cukru. Získáte tak pomerančový sirup.

4.

Kaši přendáme do malých mističek a zdobíme ovocem a ořechy.

Nakupte potřebné ingredience

Ghí máslo (0.1 g)

Banán (1 ks)

Mrkev (1 ks)

Skořice (3 g)

Rozinky (2 lžíce)

Ovesné vločky (65 g)

Mléko (300 ml)

Pomeranč (1 ks)

Vanilka (3 g)

Ořechy (1 lžíce)