Ořechové motance

Ořechové motance

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Postup přípravy

1. Krok

Nejdříve nechte vzejít kvásek. V misce smíchejte mléko, 1 lžíci mouky, 1 lžíce cukru a rozdrobené droždí. Nechte 10-15 minut na teplém místě.

2. Krok

Do mísy vložte zbylou mouku, cukr, vzešlý kvásek, žloutek a roztopené máslo. Vše promíchejte a vypracujte hladké těsto. Přikryjte čistou utěrkou a hodinu nechte vykynout.

3. Krok

Mezitím si připravte náplň smícháním všech ingrediencí. Na pomoučněný vál přendejte vykynuté těsto a rozválejte ho do obdelníkového tvaru. Po celé ploše ho rovnoměrně potřete náplní a přeložte delší stranu do poloviny, stejně tak postupujte s protilehlou stranou. Ještě lehce vyválejte a nakrájejte na 18 pásů. Ty smotejte do uzlíku a položte na plech vyloženým pečícím papírem. Nechte ještě 15 kynout a pak potřete vyšlehaným vejcem.

4. Krok

Troubu vyhřejte na 180 °C, program horkovzduch. Pečte 15 minut dozlatova.

Pokud využíváte funkci personalizace, upravíme zasílané nabídky tak, aby pro vás byly vždy zajímavé. Zohledníme na jaké zboží se u nás díváte (i když se nepřihlásíte), co nakupujete, jaké naše e-maily vás zaujmou a údaje, které z toho odvodíme. Personalizaci můžete samozřejmě kdykoliv (i před registrací) vypnout v sekci Nastavení soukromí .

Nebo