Omeleta ve tvaru ježečka

Omeleta ve tvaru ježečka

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

4 ks Vejce (3 ks na omeletu, 1 ks na ozdobení)
1 lžíce Mléko
1 ks Kousek másla
1 lžíce Nasekaná pažitka
1 špetka Mletý pepř
1 špetka Sůl
100 g Polníček (na ozdobení)
3 ks Ředkvičky (na ozdobení)
1 balení Černé olivy (na ozdobení)
10 ml Olivový olej

Postup přípravy

1. Krok

Rozklepněte tři vejce do misky a přilijte lžíci mléka. Vše osolte, lehce opepřete a prošlehejte vidličkou. Dle chuti vmíchejte i se lžicí nasekané pažitky či jiných bylinek.

2. Krok

Na pánvi na středním plamenu rozpusťte 1/2 lžíce másla a pokryjte jím celou plochu pánve. Pak vlijte vaječnou směs a nechte ji zatuhnout.

3. Krok

Hotovou omeletu přehněte v polovině a dozdobte. Očko ježkovi vyrobte z vařeného vejce, čumáček a tlapičky z černých oliv, ostny vykrájejte z ředkviček. Svrchní části ředkviček s natí posaďte ježkovi na záda jako ulovenou kořist.

4. Krok

Polníček lehce pokapejte olivovým olejem, posolte a opepřete a přidejte k omeletě.

Nakupte potřebné ingredience

Vejce (3 ks na omeletu, 1 ks na ozdobení) (4 ks)

Mléko (1 lžíce)

Kousek másla (1 ks)

Nasekaná pažitka (1 lžíce)

Mletý pepř (1špetka)

Sůl (1špetka)

Polníček (na ozdobení) (100 g)

Ředkvičky (na ozdobení) (3 ks)

Černé olivy (na ozdobení) (1balení)

Olivový olej (10 ml)