Omeleta se sýrem

Omeleta se sýrem

Délka přípravy

Rychlé

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

3 ks Vejce Authentic - velikost M
1 lžička Ghí
1 hrst Strouhaný čedar
1 balení Čerstvá pažitka
1 špetka Čerstvě namletý pepř
1 špetka Sůl

Postup přípravy

1. Krok

Tři vejce rozklepněte do misky a rozšlehejte je se špetkou soli a čerstvě namletým pepřem. Nepřilnavou pánev zahřejte na plotýnce s mírným plamenem. Rozpusťte na ní Ghí a dokud není příliš rozpálená, nalijte do pánve vaječnou směs.

2. Krok

Omeletu smažte jen velmi zvolna. Ze začátku vejce silikonovou stěrkou jemně míchejte, aby získala strukturu krémových míchaných vajec a uhlaďte ji.

3. Krok

Plamen plotýnky mějte stále jen velmi slabý. Následně omeletu posypte sýrem a nechte cca minutu dojít, tak aby na povrchu omeleta měla stále strukturu míchaných vajec. Pak ji opatrně přeložte a následně přesuňte na talíř. 

Nakupte potřebné ingredience

Vejce Authentic - velikost M (3 ks)

Ghí (1lžička)

Strouhaný čedar (1hrst)

Čerstvá pažitka (1balení)

Čerstvě namletý pepř (1špetka)

Sůl (1špetka)