Do hodinky
1 porce
Pokud chcete dosáhnout jemnější chuti, můžete sýru před zpracováním seříznout bílou kůrku. Nejlépe to uděláte hned po vytažení z lednice – dokud je ještě pevný a nerozpadá se. Očištěný sýr nakrájejte na menší kousky a dejte do mísy.
V další misce smíchejte změklé máslo s krémovým sýrem, trochou soli a sladkou paprikou. Nemusíte se snažit o dokonalý krém, jde spíš o to, aby se suroviny spojily. Tuto směs pak přidejte k nakrájenému sýru.
Rukama nebo vidličkou vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne krémová pomazánka s malými kousky sýra. Konzistenci můžete doladit pomalým přidáváním mléka nebo trochy piva, které dodá pomazánce typickou chuť. Nakonec dosolte podle vlastní chuti.
Podávejte s čerstvými preclíky, křupavým chlebem nebo slanými tyčinkami. Skvěle chutná i s cibulí nebo čerstvými ředkvičkami.