Nakládané žampiony

Nakládané žampiony

Délka přípravy

Do dvou hodin

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

0.5 g Krémové žampiony
1 ks Půlka červené cibule
2 stroužky Česnek
150 ml Olivový olej
3 lžíce Vinný ocet
8 g Třtinový cukr
3 větvičky Oregáno
2 ks Bobkový list

Postup přípravy

1.

Žampiony očistěte a dejte vařit na 4 minuty do hrnce s osolenou vodou. V míse smíchejte olivový olej, vinný ocet, cukr, sůl, bobkový list a nahrubo nasekané oregáno.

2.

Vařené žampiony nechte okapat, přendejte do půllitrové sklenice a průběžně prokládejte na plátky nakrájenou cibulí a česneku.

3.

Sklenici zalijte připraveným nálevem do plna, uzavřete a nechte 2 dny odležet v lednici.

Nakupte potřebné ingredience

Krémové žampiony (0.5 g)

Půlka červené cibule (1 ks)

Česnek (2 stroužky)

Olivový olej (150 ml)

Vinný ocet (3 lžíce)

Třtinový cukr (8 g)

Oregáno (3větvičky)

Bobkový list (2 ks)