0
K pokladně

Mořský vlk ve slané krustě

Mořský vlk ve slané krustě

Délka přípravy

Do hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

1 balení Mořský vlk
600 g Hrubá mořská sůl
1 balení Fenykl
1 balení Tymián
2 ks Vejce
1 ks Celer
1 špetka Pepř

Postup přípravy

1. Postup:

  1. Rybu omyjeme pod studenou vodou a osušíme kuchyňskou utěrkou. Břicho naplníme tymiánem, fenyklem a celerem a dochutíme čerstvě mletým pepřem.
  2. Krustu připravíme tak, že smícháme mořskou sůl se dvěma vyšlehanými vaječnými bílky.
  3. Na plech položíme alobal a posypeme jej asi centimetr silnou vrstvou soli. Vrstva soli musí být širší než ryba.
  4. Rybu položíme na připravenou vrstvu a zcela ji zasypeme solí, vrstva by měla být asi centimetr silná. Sůl přimáčkneme a rybu zakryjeme alobalem.
  5. Rybu pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 250 °C. Po upečení ji necháme asi pět minut odstát, poté ji i se slanou krustou položíme na talíř a odstraníme alobal.
  6. Před podáváním do krusty klepneme paličkou na maso nebo velkým nožem, abychom ji mohli odklopit. Kůže se z ryby většinou sloupne i s krustou, pokud ne, opatrně ji stáhněte. Filety z ryby vyjmeme tak, že je lžící uvolníme od páteře.
  7. Filety podáváme s bílou máslovou omáčkou na předehřátých talířích.

Nakupte potřebné ingredience

Mořský vlk (1balení)

Hrubá mořská sůl (600 g)

Fenykl (1balení)

Tymián (1balení)

Vejce (2 ks)

Celer (1 ks)

Pepř (1špetka)