Mořský vlk ve slané krustě
Délka přípravy
Do hodinky
Ingredience
Nakoupit ingredience
1 balení
Mořský vlk
600 g
Hrubá mořská sůl
1 balení
Fenykl
1 balení
Tymián
2 ks
Vejce
1 ks
Celer
1 špetka
Pepř
Postup přípravy
1. Postup:
- Rybu omyjeme pod studenou vodou a osušíme kuchyňskou utěrkou. Břicho naplníme tymiánem, fenyklem a celerem a dochutíme čerstvě mletým pepřem.
- Krustu připravíme tak, že smícháme mořskou sůl se dvěma vyšlehanými vaječnými bílky.
- Na plech položíme alobal a posypeme jej asi centimetr silnou vrstvou soli. Vrstva soli musí být širší než ryba.
- Rybu položíme na připravenou vrstvu a zcela ji zasypeme solí, vrstva by měla být asi centimetr silná. Sůl přimáčkneme a rybu zakryjeme alobalem.
- Rybu pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 250 °C. Po upečení ji necháme asi pět minut odstát, poté ji i se slanou krustou položíme na talíř a odstraníme alobal.
- Před podáváním do krusty klepneme paličkou na maso nebo velkým nožem, abychom ji mohli odklopit. Kůže se z ryby většinou sloupne i s krustou, pokud ne, opatrně ji stáhněte. Filety z ryby vyjmeme tak, že je lžící uvolníme od páteře.
- Filety podáváme s bílou máslovou omáčkou na předehřátých talířích.
Zobrazit recept
Skrýt recept
Nakupte potřebné ingredience
Zpět na recept