Rybu omyjeme pod studenou vodou a osušíme kuchyňskou utěrkou. Břicho naplníme tymiánem, fenyklem a celerem a dochutíme čerstvě mletým pepřem.
Krustu připravíme tak, že smícháme mořskou sůl se dvěma vyšlehanými vaječnými bílky.
Na plech položíme alobal a posypeme jej asi centimetr silnou vrstvou soli. Vrstva soli musí být širší než ryba.
Rybu položíme na připravenou vrstvu a zcela ji zasypeme solí, vrstva by měla být asi centimetr silná. Sůl přimáčkneme a rybu zakryjeme alobalem.
Rybu pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 250 °C. Po upečení ji necháme asi pět minut odstát, poté ji i se slanou krustou položíme na talíř a odstraníme alobal.
Před podáváním do krusty klepneme paličkou na maso nebo velkým nožem, abychom ji mohli odklopit. Kůže se z ryby většinou sloupne i s krustou, pokud ne, opatrně ji stáhněte. Filety z ryby vyjmeme tak, že je lžící uvolníme od páteře.
Filety podáváme s bílou máslovou omáčkou na předehřátých talířích.