Mořský vlk s fenyklovým salátem

Mořský vlk s fenyklovým salátem

Délka přípravy

Do půl hodinky

Počet porcí

1 porce

Náročnost

Hodnocení

Ingredience

2 plátky Mořský vlk
2 lžíce Máslo
1 lžíce Stolní olej
1 ks Fenykl
1 ks Mrkev
1 lžíce Hladkolistá petržel
2 lžíce Med
150 ml Olivový olej
2 ks Citron
30 g Mandle

Postup přípravy

1. Nahřejeme máslo

Pánev rozpalte a nechte na ní rozpustit máslo. Přidejte kapku stolního oleje, aby se máslo nezačalo připalovat.

2. Smažíme filety

Filety mořského vlka dobře osolte, opepřete a kůží dolů dejte opéct na pánev. Opékejte pouze z jedné strany na mírném plameni a polévejte rozpuštěným horkým máslem.

3. Připravíme salát

Fenykl s mrkví očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Petržel nakrájejte na drobno a v míse smíchejte s mrkví a fenyklem. Vytvořte zálivku z medu, olivového oleje a citrónové šťávy, kterou dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte.

4. Podáváme

Na talíř naservírujte dochucený salát a filet mořského vlka. Posypejte plátky mandlí a podávejte s měsíčkem citrónu.

Nakupte potřebné ingredience

Mořský vlk (2plátky)

Máslo (2 lžíce)

Stolní olej (1 lžíce)

Fenykl (1 ks)

Mrkev (1 ks)

Hladkolistá petržel (1 lžíce)

Med (2 lžíce)

Olivový olej (150 ml)

Citron (2 ks)

Mandle (30 g)